Anvelope reciclate în trei feluri diferite

0
sweetteal
sweetteal
Dragi cititori,
Despre refolosirea anvelopelor vechi am mai scris în Practic Idei, dar, cum nu ducem lipsă de idei nicio clipă, iată 3 moduri noi de a le recicla.

 1. Balansoar sau leagăn. Jumătăţile de anvelope se pot transforma cu uşurinţă în puncte de distracţie pentru cei mici, astfel: vopsim cu spray alb anvelopa, pe interior şi exterior, pentru a acoperi culoarea cauciucului, care nu este plăcută pentru copii, apoi la capete prindem de cauciuc două bucăţi de scândură în şuruburi. Acestea vor servi drept suport pentru scândura pe care vor sta cei mici. Aceasta, tăiată cu 4 cm mai mare decât dimensiunea cauciucului, se prinde în şuruburi de scândurile fixate deja pe anvelope. Acum putem vopsi, tot cu spray, în ce culoare dorim balansoarul, înainte de a-l pune la locul potrivit în grădină, pentru ca cei mici să se bucure de el. Dacă se plictisesc de balansoar, acesta poate fi transformat rapid în leagăn; prindem de laturile mici câte un cârlig, prin care trecem sfoară şi agăţăm leagănul de o creangă rezistentă a vreunui copac din grădină.
  handimania
  handimania
 2. Jardiniere pentru grădină. În loc să folosim anvelope amenajate separat în câte un colţ de grădină, le putem pune împreună, în scări, pentru a crea un punct de atracţie colorat în grădina noastră. Pentru ansamblul din imaginea alăturată, procedăm astfel: de la anvelopele mari la cele mici, construim o piramidă în straturi. Dacă dorim anvelope colorate, cel mai bine este să le vopsim cu spray-uri. Pe cele mai mari le punem acolo unde dorim să le instalăm, le umplem cu pământ, apoi deasupra instalăm un nou strat de anvelope, cu diametrul mai mic. De-abia când terminăm piramida putem planta şi florile, altfel riscăm să fie strivite de noul strat de anvelope. Cele mai potrivite plante pentru acest ansamblu sunt cele curgătoare, cu flori, precum şi cele mici,
  www.pixabay.com
  www.pixabay.com
  dar colorate, cum ar fi florile de piatră.
 3. Sculpturi abstracte. Deşi este un material greu de modelat, nu este imposibil, la căldură. Fie prin decupaj în cauciuc, fie prin tăierea şi modelarea acestuia sub diverse forme, poţi obţine din anvelope adevărate opere de artă pentru grădina ta. Dacă foloseşti şi un spray cu efect metalic pentru a le finisa, atunci chiar vor atrage atenţia musafirilor.

Text: Cătălina Vieru
Foto: pixabay, handimania şi sweetteal

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply