Amenajari cu mobilă descompletată

0

Camerele cu mobilă descompletată sunt cea mai bună soluție pentru camerele de tineret, pentru amenajările caselor de vacantă, uneori chiar și pentru dormitoare. Camerele cu mobilă descompletată nu înseamnă camere în care domenește un talmes-balmeș total, au și acestea reguli și principii de amenajare pe care, dacă le vei respecta, vei putea organiza un decor plăcut, estetic, confortabil, chiar dacă vei folosi doar mobilă desperecheată.

descompletata

Mobila set este practica, pentru că nu-ti dă prea mari bătăi de cap în amenajare, dar dacă este să aleg între un decor amenajat cu mobilă descompletată și unul set, merg fără să clipesc pe prima variantă pentru că soluția este mult mai caldă, mai personală și mai pretabilă la adaptări.

O cameră de tineret, de exemplu, este un loc care trebuie să suportă transformări rapide, care să fie multifuncțională, vesele și, mai ales, confortabilă. Mobila descompletată se pretează perfect pentru a face față la aceste cerințe.

În ceea ce privește regulile pentru amenajarea unui decor cu mobilă descompletată iată câteva criterii de care trebuie să ții cont.

♦ O cameră de acest gen trebuie să aibă unitate cromatică. Mobila descompletată trebuie adusă la același numitor prin culoare. Folosește huse, cuverturi și covoare în aceiași paletă cromatică, evita imprimeurile și modelele florale, dungile sau alte detalii de acest gen.

♦ Folosește accente cromatice tari, care să capteze atenția și să atenueze diferențele în ceea cea ce privește piesele de mobilier.

♦ O cameră cu mobilă descompletată trebuie să fie luminoasă, iar pereții albi sunt un detaliu binevenit, tocmai pentru că va uniformiza decorul.

♦ Ai mare grija la detaliile de decor. Acestea trebuie să fie unitare, indiferent de stilul lor. Aici te poți juca și poți completa decorul dintr-o cameră cu mobilă descompletată cu piese de decor mici, total diferite, în stil vintage sau chiar luate din casa bunicii, pentru că vor da personalitate și stil camerei.

♦ Camerele cu mobilă descompletată sunt cele care tolerează postere, combinații de neacceptat în alte camere (două canapele diferite, de exemplu), asocieri de stiluri și note profund discordante între mobilă și detalii. Chiar și așa nu trebuie să faci exces, camera cu mobilă desperecheată trebuie să fie în ansamblu, simplă și unitară, tocmai în diversitatea ei.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply