Amenajarea unui living mic. Trucuri si idei bune

0

E greu sa amenajezi un living mic la bloc, mai ales cand ai doar doua camere  si spatiul este foarte limitat. Cu toate acestea teoria spune ca orice spatiu are o solutie de amenajare si ca orice apartament poate sa fie frumos si bine amenajat pentru a fi functional si estetic in egala masura. Practica dovedeste ca este posibil. Un argument in favoarea posibilitatilor practice sunt aceste idei si solutii despre care vorbim in cele ce urmeaza.

living-mic-1

Sistemul modulelor suspendate pe un panou special este o solutie neasteptat de buna. Se castiga spatiu la nivelul pardoselii, ceea ce da impresia de ambient aerisit (si e mai usor de curatat parchetul).

Daca esti impatimit de electronice, dar nu vrei sa ai multe cabluri vizibile, organizeaza toate aparatele si pune-le impreuna intr-un singur loc. Mobilierul incadrat ca un tablou este o solutie – traseele incastrate mascheaza cablurile, iar rama masiva da un aspect ingrijit.

Livingul ca spatiu pentru relaxare

Canapeaua cu sezlong este ideala pentru o casa mica si ideala intr-un living mic mai ales daca este extensibila si cu husa detasabila. Dar ocupand mult spatiu, intr-o incapere care nu este nici foarte inalta, secretul ambientarii consta in culorile alese. Canapeaua deschisa se pierde pe fondul unui perete crem, galben pai sau bej. Culoarie sunt esentiale in amenajarea unui living mic.

Canapelele extensibile sunt ideala si trebuie luat in calcul ca solutii de amenajare pentru ca sunt functionale, practice si extrem de versarile. ia in calcul canapelele extensibile cu doua locuri, foarte practice mai ales in cazul camerelor mici, dar foarte utile.

Culorile vesele folositi-le pentru covor, iar lustra coborati-o deasupra unei mese joase inchise la culoare, care nu este foarte mare si care va capta atentia. Trucul de a focaliza atentia asupra unui detaliu din decorul casei este foarte util si funtioneaza de fiecare data in amenajarea unui living mic.

Living in bucatarie

Lumina este un detaliu esential intr-o camera mica si sursele de lumina trebuie repartizate pentru a defini zonele din camera si pentru a le pune in valoare. Scenografia artistica nu se bazeaza pe elementele de decor ci pe modul in care acestea sunt puse in valoare prin lumina. Tine minte acest detaliu si foloseste-l. Asta inseamna lampi cu picior, spoturi sau lampi care sa poate fi asezate in mai multe locuri sau care sa lumineze alternativ mai multe elemente din camera.

Dimensiunea pieselor de mobilier este un detaliu care conteaza. Nu inghesui piese de mobilier dar pentru ca acestea iti plac sau pentru ca ai impresia ca sunt necesare. Limiteaza-te la elementele fara de care nu se poate si atat! Nu folosi piese supradimensionate. Acesta este si motivul pentru care, de exemplu, este mult mai bine sa alegi o canapea cu doua locuri in locul uneia masive cu trei locuri.

Albastru, retete de culoare pentru living

In loc de final iti mai recomandam sa nu omiti peretii si sa alegi polite si corpuri de biblioteca care se pot aseza pe colturi, sa folosesti rafturi largi si sa eviti modelele inflorate sau pe cele cu detalii mici alegand in locul lor tesaturi si detalii pentru accesorii (covor si perdele), cu dungi si modele mari si forme geometrice. Un truc excelent pentru amenajarea unui living mic este monotonia cromatica si alegerea unei palete de culori monotone, cu accente de culoare foarte intense, din categoria nuantelor electrice.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply