Secretele amenajării unui dormitor confortabil pentru oaspeți

0

Când ai o casă mare, îți permiți luxul de a amenaja un dormitor pentru oaspeți. Ia în calcul toate aspectele, pentru a le face șederea cât mai plăcută.

dormitor pentru oaspeți

Dacă îți place patul (L 200 x l 90 cm), îl poți cumpăra de la magazinul Rovere Mobili. Modelul se numește True, aparține brandului Bonaldo și este realizat pe structură metalică. Tapițeria poate fi din material textil sau piele. Prețul de început este de 5.600 lei pentru varianta material textil și 8.640 lei pentru piele.

Concepe o amenajare neutră, în care să se simtă bine orice persoană, indiferent de sex. Poți crea un joc al contrastelor la nivelul pereților, alegând să-i finisezi în alb, gri și negru, de exemplu, bineînțeles dacă dimensiunile camerei sunt generoase. Pe acest fundal neutru, regăsit și la nivelul pardoselii, un mobilier în culori  îndrăznețe va fi de mare impact. Astfel, un pat albastru și o comodă/noptieră galbenă vor imprima personalitate și un vibe tineresc camerei.

pat extensibil în dormitor pentru oaspeți

Patul nu punctează doar la capitolul design, ci și la funcționalitate. Datorită faptului că se extinde, este o piesă de mobilier foarte utilă în special în spațiile de mici dimensiuni, căci nu ocupă mult loc.

 
În altă ordine de idei, pentru mobilarea unui dormitor pentru oaspeți, optează pentru piese versatile, cum ar fi  o comodă ce poate juca și rol de birou – o prezență foarte practică, de care oaspetele tău poate avea nevoie când se așteaptă mai puțin. Un pat extensibil este, de asemenea, o alegere potrivită într-o cameră cu o astfel de destinație, iar o bibliotecă și un taburet sau două vor completa inspirat decorul. Dacă ai pus ochii pe comoda și biblioteca din exemplul nostru, află că se numesc Summer, respectiv May, aparțin brandului Bonaldo și se găsesc la Rovere Mobili. La capitolul corpuri de iluminat, din acest dormitor pentru oaspeți nu trebuie să lipsească o sursă de lumină punctată: fie clasicele veioze, fie un lampadar cu abajur reglabil. Iar o carte bună îi poate oferi oricând oaspetelui tău o invitație-surpriză la lectură. Alege în locul tablourilor un colaj de fotografii sau de vederi, având grijă ca acesta să respecte pe cât posibil cromatica încăperii. Astfel de colaje sunt prezențe mai aparte decât clasicele tablouri.

detaliu pat extensibil in dormitor pentru oaspeți

Atenția la detalii este esențială în reușita unei amenajări. Această pernă decorativă a fost asortată detaliului discret al patului.

Foto: Bonaldo

“Secretele amenajării unui dormitor confortabil pentru oaspeți” este titlul unui articol publicat în revista CASA LUX nr. 9/septembrie 2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply