Amenajare elegantă, cu accente stylish

2

Amenajare elegantă, cu accente stylish – Situat la ultimele niveluri ale unui imobil din centrul oraşului, acest penthouse dezvăluie o scenografie atent studiată, cu detalii rafinate, ce se transpune în realitate prin eleganţa formelor, prin folosirea unei palete cromatice sofisticate şi prin alegerea unor piese de mobilier şi accesorii al căror design le-a adus statutul de icon.

diana-stere

Arh. Diana Stere, E-mail: diana@dianasterestudio.ro, www.dianasterestudio.ro, Tel.: +40 729.061.315

Accesoriile alese cu grijă şi în armonie cu scenografia spaţiului completează trăsăturile definitorii ale conceptului.

Zona-de-zi_03

Desfăşurat pe două niveluri, penthouse-ul este structurat în două zone: primul nivel cuprinde zona de zi, cu funcţiunile aferente (living, dining, bucătărie), în timp ce zona de noapte se desfăşoară pe cel de-al doilea nivel, asigurând intimitate şi confort.

Zona-de-zi_04

Primul nivel a fost gândit sub forma unui open space, cu spaţii fluide ce comunică între ele. Excepţia o face bucătăria, separată de restul zonelor printr-un perete de dimensiuni mari, din sticlă clară, ce permite în continuare o comunicare la nivel vizual între spaţii. Jocul tonurilor de gri, de la nuanţe apropiate de alb până la antracit şi negru, cu variaţii colorate, este animat de diverse detalii aurii sau turcoaz ale accesoriilor din colecţiile Moooi. Formelor simple ale pieselor de mobilier de la B&B Italia li se alătură piese cu volumetrie complexă, ce reuşesc să creeze o relaţie simbiotică cu restul. Celebrul Smoke Chair, creat de Maarten Baas pentru Moooi, conferă valenţe dramatice scenografiei spaţiului. Suprafeţele vitrate mari permit o inundare a spaţiilor cu lumină naturală, filtrată de draperii groase ce îmbracă pereţii. Diverse lămpi icon luminează punctual zonele de interes ale spaţiului.

Dormitor-matrimonial_04

Zona de noapte urmăreşte aceeaşi linie a conceptului, cu volumetrii simple şi o paletă cromatică austeră. Formelor rectangulare ale patului din dormitorul matrimonial li se opun cele curbe ale fotoliului Bohemian, ce poartă semnătura Patriciei Urquiola, sau ale lămpilor Caboche, din portofoliul Foscarini. Ca şi în zona de zi, unde sunt alăturate şi suprapuse diverse materiale şi texturi (de la lemnul ars al fotoliului sau textura sofisticată a materialului canapelei până la suprafeţele lucioase de marmură ale măsuţelor de cafea sau ceramica accesoriilor), în zona de noapte avem acelaşi tip de abordare a finisajelor: peste suprafaţa moale şi confortabilă a mochetei din mătase se suprapune textura fină a materialului cu care este tapiţat patul, eleganţa finisajelor din piele ale fotoliului sau suprafeţele translucide din sticlă colorată ale măsuţei Bell, creată de Sebastian Herkner. Atenţia pentru detaliu ce guvernează întregul concept, folosirea unei palete cromatice neutre şi alăturarea, uneori surprinzătoare, a unor finisaje atent lucrate, conturează o scenografie elegantă şi rafinată. 

Baie-matrimoniala_02

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Bonea Raisa

    Zona de dining este foarte importanta pentru mine si acest articol mi-a dat cateva idei perfecte pentru a o reamenaja. De 3 ani locuiesc in complexul cosmopolis si nu prea am facut schimbari in materie de amenajare in ultima perioada. Voi incepe cu zona de dining.

  2. Bonea Raisa

    Zona de dining este foarte importanta pentru mine si acest articol mi-a dat cateva idei perfecte pentru a o reamenaja. De 3 ani locuiesc in complexul cosmopolis si nu prea am facut schimbari in materie de amenajare in ultima perioada. Voi incepe cu zona de dining.

Leave A Reply