Ambianta de Craciun. Cateva idei

0

Ambianța de Crăciun depinde de modul în care îți amenajezi casa, iar și de alte câteva detalii care sunt esențiale și trebuie luate în calcul. Că să fii sigură că totul iese că la carte, iată ceea ce contează legat de ambianța de Crăciun realizată prin decor.

candle-83148_1280

Bradul împodobit este elementul central care contribuie la ambianța de Crăciun din casă. Colindele vor completa imaginea cu ambientul sonor.

Nu aglomera spațiul cu decorațiuni inutile și exagerate. Ceea ce contează sunt elementele simbol și ambianța generală din casă. Elementele de decor trebuie să fie unitare, fară excese, să se integreze plăcut în decorul casei și să dea un aer de sărbătoare, fără să devină obositoare.

Casa împodobită pentru Crăciun nu înseamnă să faci un brad în fiecare cameră, să decorezi holul, baia și bucătăria și să pui coronite de Crăciun la ușă și la toate ferestrele. Alege o cameră în care decorațiunile să domine. De regulă este camera de zi din casă, dar poate să fie și camera copilului sau holul casei, dacă acesta este mare și spațios. Celelalte camere vor fi împodobite simbolic. O creangă de brad, câteva lumânări sau un aranjament special. O față de masă imprimată cu desene specifice Crăciunului poate fi suficientă pentru bucătărie, câteva funde mari în hol ți o coroniță simplă pe ușa casei sunt de cele mai multe ori mai mult decât suficiente.

Fii originală. Decorațiunile făcute de tine, sunt cele care îți exprimă cel mai bine personalitatea. Originalitatea înseamă să alegi elementele de decor cele mai potrivite pentru casa ta și să le folosești în locul potrivit. Uneori detaliile clasice dovedesc că ești originală. Când spun clasic mă gândesc la fața de masă albă, la farfuriile simple și la paharele sclipitoare pentru masa de Crăciun.

Craciun si ghivece cu plante verzi

Lumina este esențială. beculețele din brad, lumânările sunt elemente care aduc farmecul special al luminii de Crăciun, dar toate trebuie cântărite bine pentru a nu exagera, pentru a nu pune pe nimeni în pericol și pentru a elimina complet orice risc de accidente.

Un detaliu fundamental care induce ambianța de Crăciun este curățenia din casă. O casă curată este o casă frumoasă, dar de Sărbători – oricare ar fi ele, ordinea perfectă din casă și curățenia sunt esențiale. Nu uita că ambianța generală din casă este dată de detalii (prosoapele imaculate din bucătărie, cele noi d ela baie, aroma și parfumul natural din casă, oglinzile strălucitoare și starea generală de bună dispoziție și dragoste din casă).

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply