Alege pentru bucatarie culorile care iti sustin cura de slabire

0

Nu face greșeala de a neglija puterea culorilor. Dacă vrei un argument forte află că există culori care îți susțin cura de slăbire și culori care îți pot stimula pofta de mâncare.

cura de slăbire

Dacă vrei să slăbeşti  sau doar să-ți păstrezi o greutate ideală, culorile folosite în decorarea bucătăriei sunt esențiale. Culoarea din bucătărie poate influenţă percepţia gustului mâncării şi, prin urmare, pot duce la scăderea sau creşterea poftei de mâncare.

Aşadar, dacă vrei să-ţi reduci apetitul decorează-ţi bucătăria în nuanţe de gri, albastru sau alege mobilă neagră lucioasă. Adaugă accente de culoare roșie sau verde. Bucătaria gri în combinație cu alb și galben este soluția ideală pentru cei foarte stresați. Combinația are efect calmant asupra psihicului uman, reduce stresul, ducând, în final, la scăderea poftei de mâncare.

cura de slăbire

Griul este la fel de eficient şi în combinaţie cu roz pal, dar și combinația inversă în proporții egale de roz și gri are un efect benefic de relaxare și este o soluție bună dacă vrei o bucătărie veselă dar care să nu ducă la acumularea de kilograme în plus.

Este dovedit că albastrul și nuanțele de albatru, mai ales nuanțele intense încetinesc metabolismul fiind un bun inhibitor al poftei de mâncare. Poți adauga albastru în bucătărie și cu accesorii de culoare albastră: farfurii, pahare, lumânări, fete de masă, elemnete de decor.

Bucătaria verde intens este și ea una din soluțiile care duc la dimineuarea apetitului, dar este importantă nuanța. Verdele intens – iarba, este cel bun, în timp ce verdele crud, dulce stimulează apetitul. Tot la polul opus, adică culori care stimulează pofta de mâncare sunt: roşu, portocaliu, turcoaz și galbenul solar.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply