9 idei pentru amenajarea gradinii pentru cei mici

0

amenajarea gradinii pentru cei miciAmenajează-ţi gradina astfel încât să fie pe gustul celor mici, păstrând totuşi intact stilul şi spaţiile pentru adulţi.
Implementarea unora dintre aceste idei este simplă şi complet lipsită de costuri! Joaca este activitatea de bază a copilăriei şi un loc de joacă atractiv poate oferi copiilor ore întregi de distracţie.

Dar ce te faci când spaţiul din grădina/curtea ta este limitat? Poate nu vrei să transformi grădina într-un loc de joacă 100% dedicat, pentru a nu renunţa la zonele de relaxare pentru adulţi. Sau poate nu doreşti ca priveliştea pe care o ai din casă tot timpul anului să fie una cu jucării împrăştiate pe jos.

Cu câteva strategii simple îţi poţi optimiza spaţiul şi poţi adaugă zone de joacă interesante.

Iată câteva idei pentru astfel de amenajări.

1. Ia în considerare jocuri simple bazate pe apă. Un canal din inox prin care curge apă într-un bazin de apă subterană oferă copiilor un loc sigur în care să interacţioneze cu apa.

2. Camuflează zona cu nisip. Nisipul oferă o experienţă senzorială deosebită şi care îi linişteşte pe copii şi le stârneşte imaginaţia. Înconjurând cu plante o zonă cu nisip nu numai că o va integra în grădină, dar le va permite copiiilor să se acomodeze şi să interacţioneze direct cu plantele şi insectele sau păsările atrase de plante.

3. Păstrează trunchiurile de copaci. Majoritatea dintre noi punem imediat mâna pe topor sau drujbă atunci când sesizăm un copac uscat sau căzut. Totuşi, poţi să iei în considerare să salvezi măcar o parte din copac. Un trunchi de copac poate reprezenta o zona de joacă interesantă pentru cei mici şi dă bine şi ca element de design naturalistic.

4. Utilizează spaţiul vertical. O tablă pe perete, găleţi cu jucării şi pereţi de căţărare pot fi montate pe pereţii şi gardurile grădinii, făcându-le astfel să se integreze mai bine într-o grădină de dimensiuni reduse.

5. Încorporează o grădină de legume. O colibă din vrejuri de fasole sau alte plante agăţătoare poate constitui o ascunzătoare super pentru copii în lunile de vară. Beţele de bambus lungi pot îmbunătăţi aspectul colibei şi de asemenea pot să întărească structura.

6. Foloseşte jucăriile pentru design. Leagănele şi balansoarele din lemn sau chiar din bucăţi de copac oferă o alternativă interesantă la cele din plastic.

7. Construieşte spaţii de stocare pentru jucării. Copiii au obiceiul de a strânge şi a păstra lucruri. Multe lucruri. Băncile cu spaţiu de stocare reprezintă o alternativă mai bună decât a lăsa jucăriile prin curte sau a le pune în casă după ce joaca s-a încheiat.

8. Planifică pentru când copilul tău va creşte. Este o provocare să reuşeşti să îi ţii pe copii afară atunci când cresc (cantitatea de tehnologie existentă nu ajută în sensul acesta), dar curtea poate fi un loc în care copilul tău se poate relaxa cu prietenii. Încearcă să adaugi scaune ingenioase sau o vatră de foc unde ei să poată prăji bezele sau cârnaţi sau o zonă pentru vizionat filme.

9. Utilizează eficient spaţiul. Prin diferenţe de nivel inteligente şi un design integrat poţi realiza uşor un tobogan, o zonă de căţărare pe frânghie şi o groapă cu nisip într-un spaţiu limitat.

Adăugarea unei bănci la marginea spaţiului le permite adulţilor să supravegheze copiii de la distanţă când aceştia se joacă şi să nu le deranjeze intimitatea locului de joacă.

O zonă de joacă separată de zonele pentru adulţi le dă copiilor o senzaţie că au locul lor particular.

Sursa foto: Jeanette Dietl – Fotolia.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply