6 trucuri Feng Shui care aduc fericirea in casa ta

0

Filozofia Feng Shui este o practica veche care aplicata stilului de amenajare din casa poate aduce fericirea in casa. Poate ca nu este vorba despre fericire in sensul cel mai stric al cuvantului, dar aceste trucuri Feng Shui pot aduce in casa echilibru, confort, organizare si un stil aerisit si proaspat.

1. Lupta si invinge dezordinea. Dezodinea este stresanta, obositoare si tulbura armonia din casa. Mult mai mult decat praful de pe mobila sau unele imprefectiuni din casa, dezordinea faca strica atmosfera din casa. Solutia sta in strategia simpla care trebuie sa devina rutina: arunca ce nu folosesti, pune lucrurile la locul lor, dupa ce le folosesti, gaseste un loc pentru fiecare obiect din casa, nu aglomera si nu amana sa faci ceva ce trebuie facut si tine de pune casa in ordine. Intr-o casa perfect pusa in ordine nu-ti trebuie mai mult de 15 minute in fiecare zi pentru a pastra ordinea.

trucuri Feng Shui

2. Cat mai multa lumina. Lumina naturala inseamna energie pozitiva. Din energia pozitiva se naste fericirea. Toate tipurile de fericire. Asa ca lasa lumina sa intre in casa cat mai multa cu putinta si cat mai mult timp, zilnic. O casa luminoasa este o casa fericita, iar o casa fericita este o casa in ccre oamenii sunt fericiti!

3. Obiecte care se misca. Orice obiect care s emisca este o sursa de energie pozitiva si implicit de fericire. Strategia de amenajare Feng Shui sustine ca obiectele care se misca au rolul de a misca energia, de a o elimina pe cea negativa si a face loc la energie noua, curata. Clopoteii de vant, o fantana in miniatura, un perpetuum mobile, ceasurile (nu tine in casa ceasuri care nu merg, iar daca ai ceasuri care stau, pune-le intr-o cutie sau in sertare, impachetate in hartie). Obiectele in miscare sunt simboluri ale bucuriei si aduc fericirea in casa.

4. Adauga culoare casei tale. Culoarea este generatoare de energie, iar fiecare culoare in parte are o lungime de unda proprie care incarca pozitiv casa. Asa ca zugraveste fiecare camera in culoarea ei, pentru a-i da personalitate, sau daca alegi un ton unitar, adauga pete de culoare in fiecare camera. Nu lasa peretii mari ai camerolor goi, pune tablouri, surse de lumina, variaza textura peretilor, folosestemateriale naturale (piatra, caramida). Fiecare in parte vine cu o mica contributie la fericirea generala a casei.

5. Tine natura in casa. Elemente din lemn natur, sticla, florile si plantele verzi, frunze, flori uscate, scoici si orice element natural adus in casa inseamna o sursa de energie pozitiva. Nu pastra insa prea multa vreme florile in vaza si nici frunzele uscate. Trebuie improspatate, saptamanal.

6. Echilibreaza energia negativa si cea pozitiva. Acest lucru ar putea fi realizat prin plasarea obiectelor strategice in locurile potrivite. Afla mai multe despre obiectele Feng Shui!

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply