5 reguli Feng Shui de bază

0

Mit sau realitate cele cateva reguli Feng Shui de bază sunt cea mai bună soluție pentru o organizare armonioasă în casă. Înțelepții chinezi au convingerea că aceste reguli Feng Shui de bază acumulează energiile bune și le aduc în casă.

Ușa de intrare în casă trebuie să fie solidă, rezistentă, confecționată din lemn masiv sau din metal. În credința Feng Shui de calitatea și durabilitatea ușii de acces depinde protecția familiei și oprește scurgerile de energie benefice în afară casei.

Ușa de intrare nu trebuie să se lovească de alte uși sau piese de mobilier din perimetrul holului. Așa că oricât de mic ar fi holul tău, ar trebui să eviți să-l aglomerezi.

Nu pune niciodată o oglindă pe peretele opus ușii unei camere sau pe peretele ușii de intrare în casă. Locul ei este mereu în fața ferestrei, sau pe peretele lateral unei uși.

Printre cele mai importante reguli Feng Shui de bază este aceea ca dimensiunea mobilierului să fie perfect proporționat cu dimensiunea camerelor. O canapea cu două locuri este mai bună decât una cu trei, iar o mobila compactă poate face economie de spațiu. În plus multifuncționalitatea pieselor de mobilier este una din cele mai bune strategii Feng Shui.

Pe lista cu reguli Feng Shui de bază se mai spune că trebuie evitată plasarea canapelelor sau fotoliilor imediat sub fereastră camerei, iar dacă le așezam lipite de un perete, regulile Feng Shui ne indică să nu agățăm polițe sau dulapuri deasupra lor.

Una din cele mai simple reguli Feng Shui de bază recomandă alegerea unei măsuțe de formă circulară. În general, piesele de mobilier și decorațiunile de formă circulară sau rotunjită sunt considerate a fi benefice.

Specialiștii Feng Shui recomanda evitarea montării polițelor și dulapurilor deasupra patului din dormitor, iar oglindă, dacă această există în decor, trebuie poziționată astfel încât să nu reflecte patul.

Toate aceste reguli Feng Shui de bază sunt în fapt foarte bune soluții de amenajare interioară și dacă le vei pune în practică vei vedea că pot echilibra foarte plăcut spațiul din casă.

Sursa foto: pixabay.com

 

 


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply