6 piese de mobilier pe care le poți construi singur cu ușurință

0

Fiecare persoană poate construi cu ușurință, în propria casă sau în curte, câteva piese de mobilier.

Avantajele unei astfel de activități sunt evidente:

  1. Nu mai alegi mobila în funcție de modelele deja existente pe piață;
  2. Ești sigur de calitatea produsului, care depinde în exclusivitate de tine;
  3. Durează mai puțin timp decât ți-ai imaginat;
  4. Este mult mai ieftin să construiești singur o masă, un dulap sau un set de sertare decât să le cumperi dintr-un magazin.

Practic, o persoană care vrea să-și construiască singură mobila nu are nevoie, de cele mai multe ori, decât de lemn, de cuie, de șuruburi, de o bormașină autofiletantă și, neapărat, de astfel de glisiere, fără de care întreaga muncă este în zadar.

Mobila făcută manual costă, astfel, mult mai puțin decât cea din magazin. Spre exemplu, un pat cu sertar poate costa 2-3.000 de lei în magazine, iar prețul materialelor ar putea să nu depășească, de fapt, mai mult de 3-400 de lei.

Iată care sunt elementele de mobilier care ar putea fi construite acasă:

1 O banchetă de interior pentru colțul camerei

O astfel de banchetă este ideală în bucătărie, mai ales pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce acolo, și nu în living. O banchetă reprezintă o bună modalitate de eficientizare a spațiului și elimină scaunele de care locatarii se împiedică deseori într-un spațiu nu foarte generos. Aici sunt prezentați pașii necesari pentru construirea unei astfel de banchete.

2 Sertare de tip Rubik

Sertarele care imita forma și culorile unui cub Rubik sunt foarte moderne și practice, iar fiecare persoană care le va vedea se va îndrăgosti imediat de ele. În mod evident, sertarele nu vor face altceva decât să păstreze, la extrerior, forma celebrului cub Rubik, iar la interior vor reprezenta un element foarte practic de mobilier. Cu toate acestea, fiecare sertar va avea și un mic loc ascuns, iar modul în care se rotește amintește de scopul original al cuburilor Rubik. Cine dorește să construiască acasă un astfel de cub poate afla care sunt pașii necesari de pe instructables.com.

3 O măsuță de cafea compartimentată la interior

Măsuța de cafea nu trebuie să fie neapărat o simplă măsuță de cafea. Ea poate fi dotată cu diferite compartimente la interior, unde poți depozita setul ce cești și farfurii pentru cafea, lumânări sau elementele componente ale jocurilor video, după cum vedem pe acest site.

4 Rafturi în formă de X

Deținătoarea site-ului ana-white.com explică, într-un mod foarte simplu, cum ai putea construi rafturi în formă de X. Pe lângă faptul că pot fi utilizate cu aceeași eficiență ca rafturile normale, cele în formă de X oferă încăperii un look mai modern și mai jucăuș.

5 Un pat cu sertar

Dacă patul tău sau cel al copilului are suficient spațiu dedesubt, adăugarea unui sertar poate fi o idee strălucită. În sertarul respectiv, care trebuie să ocupe întreaga suprafață de desesubt a patului, poți depozita așternuturile sau diferite obiecte. În plus, poți alege să transformi sertarul într-un pat, dacă vei așeza înăuntru o saltea confortabilă. Atenție, însă, la dimensiuni! Sertarul trebuie să aibă o înălțime suficient de mare pentru a putea fi cu adevărat util.

6 O masă „de țară”

Nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a avea o masă largă, din lemn masiv, cu un aspect foarte natural. O astfel de masă poate fi construită cu ușurință, după cum vedem aici.

Foto: shutterstock.com/Patrizia Tilly  

(P) Articol realizat împreună cu arabesque.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply