6 lucruri indispensabile într-o casă de vacanță

0

Fiecare persoană care deține o casă de vacanță trebuie să se gândească la câteva lucruri menite să transforme o astfel de proprietate într-o investiție reușită și într-un adevărat paradis.

Aglomerația din marile orașe, lipsa spațiilor verzi și stresul de zi cu zi îi determină pe mulți români să-și cumpere o locuință fie într-un sat aflat departe de oraș, fie înt-o stațiune de la munte sau de pe malul mării.

Însă simpla cumpărare a unei astfel de proprietăți nu este suficientă pentru a transforma locuința respectivă într-o casă de vacanță unde mergi să te relaxezi și să uiți de grijile cotidiene.

Iată ce ar trebui să dețină și ce ar trebui să facă o persoană care își dorește o casă de vacanță ca în povești:

  1. Un generator electric

O casă de vacanță este mult mai vulnerabilă în fața unor avarii decât casa în care o persoană locuiește în majoritatea timpului. Atunci când vizitează casa de vacanță de doar trei sau de patru ori pe an, proprietarul are parte de tot felul de surprize neplăcute, precum avarii la instalația de apă sau la instalația electrică. În plus, dacă proprietatea este situată la marginea unei localități sau chiar mai departe de „civilizație”, rețeaua electrică este foarte vulnerabilă în fața intemperiilor din timpul iernii, dar și a ploilor torențiale și a vântului puternic din sezonul cald.

În timpul concediului, lipsa curentului electric pentru câteva ore sau chiar pentru câteva zile este foarte stresantă și deranjantă. Pentru a preîntâmpina astfel de situații foarte neplăcute, fiecare posesor al unei case de vacanță are nevoie de un generator, iar vestea bună vine abia acum: unele produse, precum aceste  generatoare electrice, sunt vândute la ofertă și au prețuri mai mici cu câteva sute de lei decât de obicei.

  1. Flori care rezistă mult timp fără îngrijire

Există foarte multe specii de plante care rezistă mult timp fără să fie udate și îngrijite, iar astfel de plante sunt indispensabile în casa de vacanță. Cele mai rezistente și nepretențioase flori sunt ficușii, cactușii, dracaena, palmierul de apartament, citricele și aloe vera. Cu toate acestea, pentru a fi sigur că nu se vor usca, proprietarul locuinței ar trebui să roage o altă persoană care locuiește în apropiere să ude plantele o dată la 10-14 zile.

  1. Arome de… vacanță

Aromele de vacanță sunt acele mirosuri foarte plăcute cu care asociem timpul petrecut departe de agitația orașului. Cel care dorește să se bucure de astfel de arome poate cumpăra câteva lumânări parfumate pe care să le aprindă seara, după lăsarea întunericului, sau poate arde diferite mirodenii într-un recipient creat special pentru asta.

  1. Multă naturalețe și culori calde

Culorile dominante din interiorul casei ne influențează gândurile și sentimentele. Majoritatea designerilor de interior recomandă zugrăvirea pereților în culori deschise și calde, mai ales în procesul de amenajare a casei de vacanță. Acestea oferă senzația de spațiu și de bună dispoziție. Totodată, în ultimii ani s-a remarcat o preferință din ce în ce mai pregnantă pentru lemnul deschis la culoare și pentru piatra naturală decorativă pentru interior.

  1. Lumina este esențială

Lumina naturală este binevenită în timpul zilei, așa că draperiile trebuie lăsate pe margine, iar persoana aflată în casa de vacanță trebuie să profite de soare în zilele în care se relaxează departe de grijile cotidiene. În timpul serii, un om aflat în căutarea liniștii și a momentelor de relaxare se poate bucura de o lumină difuză și caldă. Pentru a crea o astfel de atmosfera, înlocuirea întrerupătorului clasic cu un variator de lumină cu telecomandă este cea mai bună idee.

  1. Mobilierul potrivit

Designerii de interior recomandă să ne limităm la doar câteva piese de mobilier, pentru a evita senzația de sufocare și de aglomerare inutilă de obiecte. Acest sfat este cu atât mai binevenit, cu cât vorbim despre casa de vacanță, unde camerele trebuie să fie spațioase și foarte aerisite ca aspect.

Piesele de mobilier trebuie alese în funcție de dimensiunile camerelor în care vor fi amplasate. Spre exemplu, dacă livingul are dimensiuni modeste, o canapea fără brațe este cea mai bună opțiune. În plus, indiferent de mărimea spațiului, este necesară crearea unui contrast între culoarea pereților și cea a elementelor de mobilier.

Foto: Creative Commons  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply