5 variante de mobilier de bucătarie

0

Pentru acest experiment am ales un mobilier de bucătarie care se vinde foarte bine. E un mobilier de bucătarie cu fronturi rustice, la un preţ bun. Dacă vrei ca bucătăria să fie veselă şi primitoare, foarte importantă e alegerea gresiei potrivite.

Citeste si: Cum alegi gresia din bucatarie

Culoarea şi ritmurile pe care le creează o pot schimba în totalitate. Bucăţelele multicolore vibrează suprafaţa din jurul blatului de lucru dându-i viaţă. Foarte important pentru realizarea acestui aspect de bucătărie veselă e să te joci cât mai mult cu ritmurile, dar fără a crea simetrii evidente pentru că ele dau monotonie. Evită banda de delimitare dintr-un capăt în altul, pentru că e plictisitoare şi distruge acest joc vesel de culoare şi contraste.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Preferi o atmosferă relaxantă şi stilată? Soluţia e să alegi mobilier de bucătarie în culorile ton în ton. Trecerile fine de culoare, asortate cu mobilierul, nu creează mari probleme de asociere. Evită gresiile cu aspect greoi şi alege-le pe cele cu un desen grafic şi rafinat. Pentru a pune în evidenţă plăcile grafice, asociază-le cu plăci ceramice simple, fără relief sau desen, pentru că, altfel, va părea totul prea încărcat.

Se poartă dungile! Ele dau verticalitate zonei. Dacă dungile sunt orizontale, atunci optează pentru plăci ceramice cu dungi verticale.

Pentru o atmosferă romantică, realizează ritmuri vegetale, florale. Gresia rectificată permite montarea într-un mod perfect, astfel încât desenul floral să fie continuu.

Citeste si: Trei mese spectaculoase

Evită gresia neglazurată sau foarte poroasă, pentru că in bucătărie sunt riscuri foarte mari de murdărire, iar aceasta nu se curăţă cu uşurinţă.

Același mobilier, 5 variante de mobilier de bucătarie

1

Mozaicul din plăci ceramice multicolore, montate in mod aleatoriu, creează ritmuri vesele de culoare şi contraste.

2

Contrastul alb-negru e mereu la modă. Alternează zonele mozaicate cu zone de gresie uni.

3

Dacă preferi gresia in acelaşi ton cu mobilierul, alege cateva plăci ceramice grafi ce pentru că, altfel, bucătăria ta va părea monotonă.

4

Gresia rectifi cată permite ca rosturile să nu distrugă dungile verticale, dandu-le aspect discontinuu.

5

Incearcă să vibrezi peretele din jurul blatului de gătit cu cat mai multe tulpini de fl ori unduite, se creează un efect romantic.

Producție: Mihaela Radu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply