5 unelte esențiale care nu trebuie să lipsească din trusa de scule a nimănui

0

De îndată ce îți cumperi o locuință, este musai să ai o trusă de scule la îndemână, pentru a repara diverse lucruri prin casă de fiecare dată când se strică. Nu numai că te ajută să rezolvi astfel de probleme rapid, dar o trusă completă te scutește adesea și de necesitatea intervenției unui meșter, care te poate costa destul de mult. Totuși, o trusă completă nu înseamnă neapărat una cu cât mai multe scule, ci cu unelte cât mai versatile. Astfel, mai jos vei găsi o listă cu cele mai eficiente astfel de scule pe care trebuie să le incluzi în trusa ta:

 

  • Un ciocan cu gheară curbată

 

Ciocanul este elementul de bază din orice trusă de scule, întrucât rezolvă defecțiuni frecvente prin baterea câtorva cuie, probleme ca dezmembrarea unui scaun sau agățarea unui tablou de perete. Un ciocan cu gheară curbată este cu atât mai eficient, deoarece îl poți folosi să scoți cuie cu spatele acestuia și să le bați cu fața. Pentru a-i spori eficiența, orientează-te la un mâner din fibră de sticlă sau oțel în loc de lemn, pentru că acesta din urmă se poate rupe. În schimb, fibra de sticlă este ușoară și practică, iar oțelul este solid și rezistent. În ceea ce privește capătul de metal al ciocanului, greutatea sa ar trebui să fie cuprinsă între 400-500 de grame.

 

  • O bormașină

 

Chiar dacă poate nu o folosești în fiecare zi, o astfel de bormașină în trusa de unelte îți va deveni indispensabilă atunci când montezi o piesă de mobilier nouă, repari acoperișul casei ori construiești cușca câinelui. Ciocanul nu te poate ajuta în asemenea situații întrucât materialul este, cel mai probabil, destul de dur. O bormașină reduce din timpul pe care îl petreci făcând astfel de lucruri, iar dacă îți iei una cu acumulatori, o vei putea lua chiar și în grădină, fără a te mai încurca de cablul de alimentare care, și așa, poate că este mult prea scurt.

 

  • Un patent

 

Patentul este o altă unealtă indispensabilă care te salvează din nenumărate situații. Fie că vrei să îndoi, să tai sau să presezi o sârmă, cabluri electrice sau orice altceva, patentul este singurul de care vei avea nevoie. În cazul mai multor cabluri electrice, te ajută să îl alegi cu precizie pe cel potrivit chiar și din cel mai îngust loc. Ai grijă, însă, ca patentul să fie izolat, pentru a nu transmite curentul atunci când lucrezi cu cablurile. Desigur, există mai multe tipuri de patent care funcționează mai bine în anumite situații decât în altele, însă poți cumpăra unul universal care își va face treaba oricum l-ai folosi.

 

  • O cheie reglabilă

 

Cheile franceze pot avea deschideri diferite, așa că, în loc să cumperi un set complet care să ocupe spațiu în trusa ta și care să te dezorienteze atunci când deșurubezi, mai bine investești într-o cheie reglabilă. În funcție de cât de mare este șurubul, îți vei da seama pe loc de cât de mult trebuie să deschizi cheia pentru a funcționa corespunzător.

 

  • Bandă adezivă

 

Nici nu-ți va veni să crezi de câte ori vei întinde mâna după bandă adezivă când încep să se strice lucrurile prin casă sau prin grădină. Banda adezivă devine mai lipicioasă cu timpul și se descurcă de minune în a ține obiectele asamblate pe termen lung. În funcție de calitatea ei, banda adezivă poate lipi, izola și face funcțional orice obiect de la un furtun de plastic, până la un scaun de pe terasă sau la o salopetă din cauciuc.

Data viitoare când ai nevoie să repari sau să montezi ceva la tine acasă, folosește-te de trusa ta de unelte versatile și nu mai căuta ajutorul meșterului decât în situații dificile. În fond, tot ce-ți trebuie ca să repari acel scaun sau să montezi acel dulap sunt acele câteva scule de bază și două mâini iscusite. Completează-ți trusa astăzi și asigură-i locuinței tale îmbunătățiri constante, care să o reînnoiască de fiecare dată.

 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply