5 semne că e timpul să îți renovezi casa

0

BT@casa-gradinaTe-ai gândit de multe ori că locuința ta ar avea nevoie de o renovare, dar până acum ai amânat totul pentru că ai crezut că te va costa prea mult sau că va dura câteva luni. Adevarul este însă altul. Pentru a-ți pune casa la punct ai nevoie doar de voință și un plan concret, iar restul se poate rezolva mai repede decât te-ai aștepta.

Dacă vrei ca renovările să nu lase o gaură neagră în bugetul familiei, este recomandat să faci toate reparațiile la timpul lor, pentru că dacă le lași să se strângă, vei cheltui la final mai mult. Iar pentru a nu mai amâna la nesfârșit aceste lucrări, acum este foarte simplu să iei bani de aici și să rezolvi defecțiunile care îți dau bătăi de cap prin casă. Iată cum îți poți da seama dacă, într-adevăr, locuința ta are nevoie de renovare și cum poți face asta ieftin și rapid:

Casa ta arată semne clare de uzură

Pereții crăpați, spărturile de prin ziduri, infiltrările de apă pe marginea ferestrelor sau urmele de mucegai, toate sunt semne că e nevoie de o reconsolidare a structurii casei tale. Analizează până la cel mai mic detaliu condiția pereților interiori, a zidurilor exteriore, a podelelor, tavanului, acoperișului, a ușilor și geamurilor și identifică acele locuri prin care se pierde căldură, se infiltrează apa sau care s-au deteriorat în timp. O retencuire nu durează și nici nu te costă mult, iar rezultatele se vor vedea imediat, mai ales când vine iarna și nu vei mai simți frigul în casă la fel de tare.

Nu te mai simți la fel de confortabil ca la început

Când te-ai mutat aici te simțeai cu adevărat ca acasă și abia așteptai să te întorci de la serviciu. Pe măsură ce anii au trecut, ai început să simți că stilul de design nu te mai reprezintă sau că nu mai ai parte de același confort ca înainte. Casa ta ar trebui să îți dea o stare de bine, iar timpul petrecut în ea să te relaxeze, așa că atunci când nu mai simți aceste lucruri, o schimbare poate fi răspunsul pe care îl cautai.

S-au aglomerat multe lucruri prin casă

Poate nu ai apucat să scapi de mobilierul vechi pe măsură ce l-ai înlocuit sau pur și simplu nu te-ai îndurat să îl arunci, gândindu-te că ți-ar putea fi de folos pe viitor. Acum, stă de ani de zile prin colțurile casei și îți aglomerează toată locuința. De multe ori, nostalgia sau reticența în a arunca lucruri de care nu mai avem nevoie, în ideea ca e posibil să le găsim o întrebuințare la un moment dat, transformă locuința într-un spațiu haotic, în care este o adevărată aventură să găsești ceva sau să ai acces ușor la lucrurile de care chiar ai nevoie. Însă în momentul în care te apuci de redecorat, vei observa că îți va fi mult mai simplu să te descotorosești de lucrurile vechi sau să le depozitezi în pod sau în beci, pentru simplul fapt că vei vrea să vezi o schimbare.

Unele camere și-au pierdut funcționalitatea

Poate ai avut amenajată o cameră pentru bebeluș, pe care nu ai mai folosit-o când copilul tău a crescut și a avut nevoie de un spațiu mai încăpător. Sau poate ai o cameră de oaspeți pe care ai folosit-o extrem de rar și ai ajuns la concluzia că ai putea să o transformi într-un living spațios în care să îți petreci timpul liber. Dacă ai încăperi pe care îți dorești de mult timp să le schimbi, atunci renovarea întregii locuințe îți va ușura munca. Așa îți va fi mai ușor să stabilești ce piese de mobilier poți muta dintr-o cameră în alta, cum să văruiești pereții astfel încât culoarea să fie în armonie cu restul casei și ce decorațiuni să cumperi, potrivit Remodel-Dallas.com.

Mobilierul este vechi și uzat

Poate că mobila din locuința ta era în perfectă stare de funcționare și modernă în momentul în care ai cumpărat-o, dar, cu timpul, au apărut pete, mici zgârieturi sau defecțiuni care nu mai pot fi reparate. Aceasta este o oportunitate excelentă să îți reamenajezi casa și să înlocuiești mobilierul vechi cu unul modern și funcțional, așa cum ai văzut în revistele de design interior. În plus, poți vâna oferte de toamnă și să obții prețuri mai bune la lucruri de calitate, care te-ar fi costat mult mai mult acum câteva luni.

Chiar dacă pare un proces lung și costisitor, secretul unei renovări ca la carte stă mai degrabă în buna planificare și gestionare a bugetului și timpului tău. Iar cu puțină creativitate și imaginație, vei reuși să ai o locuință fix pe gustul tău, modernă, confortabilă și practică.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: karamysh

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply