5 idei simple pentru redecorarea casei

0

Redecorarea este mult mai complicată decat decorarea unei case goale. Când sunt lucruri, piese de mobilier și tipare de utilizare a detaliilor din casă redecorarea este o provocare majoră.

redecorarea (2)

Cu toate acestea redecorarea este necesară, pentru că un impuls nou celor din casă, schimbă aerul și poate face casa mai frumosă. oricum, transformările pe care le aduce redecorarea sunt necesare, cel puțin din când în când, așa că dacă vrei un suflu proaspăt în casă ia în calcula ceste 5 idei simple pentru redecorare.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Covorașe cu printuri contrastante sunt una din cele mai bune soluții pentru o redecorarea rapidă. Un covor schimbă complet o cameră, iar carpetele și covorașele mici fac același lucru, dar fără complicațiile pe care le aduce schimbarea unui covor mare.

redecorarea (3)Retapisează unul din fotoliile din sufragerie. Există ideea că fotoliile din camera de zi trebuie să fie identice. Nimic mai greșit. Fotoliile din camera de zi pot avea nu doar tapiserie diferită, dar și forme și stiluri diferite. Evident, este necesar ca ansamblul general din cameră să permită această modificare. Îndrăznește să asortezi niște culori saturate ale textilelor cu tonurile blânde ale mobilierului clasic. Sau, optează pentru modele florale stilizate sau forme geometrice pentru a echilibra paletă cromatică a întregii ambianțe. Poți opta pentru materiale într-o singură culoare sau cu imprimeu.

Citeste si: Armonia culorilor pentru amenajarile interioare. Demonstratie practica

Regândește sursele de lumină. Un alt element care evidenteaza stilul amenajării unei încăperi este sursă de lumina. Fie că vorbim despre candelabru sau despre veioze, acestea modifică radical spațiul. Optează pentru un candelabru simplu, în același ton cu tavanul sau cu pereții. Pentru veioze poți indrazi la culori mai vii și modele care să răspândească o lumina ambientală plăcută.

Schimbă perdelele. Pare complicat dar este una dincele ai simple strategii de redecorare. Poți alege perdele simple, în locul celor bogat îmăpdobite, scurte în locul celor lungi și poți alege perdele cu elemente de decor incluse, pentru perioada specială de Crăciun sau Paște, pentru a da un aer de sărbătoare casei. Perdelele sunt elemente esențiale într-o cameră, iar dacă le schimbi, se schimbă tot aerul din casă.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Porțelanurile și vasele frumoase nu trebuie ascunse în spatele ușilor bufeturilor, ci trebuie expuse. În felul acesta economisești destul de mult și îți personalizezi casă. O bună soluție penru redecorare, mai ales în ceea ce privește detaliile sunt fotografiile și posterele. Pentru un impact maxim amplasează tablouri în grup, în loc să le împrăștiați pe toți pereții într-o cameră. Mare atenție la ramă, care trebuie să fie în ton cu restul încăperii.

Tu ce planuri și ce idei pentru redecorare ai?

Sursa foto: Thinkstock/Guliver / revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply