5 idei ca să le ușurezi viața părinților tăi în această iarnă

0

Pentru cei mai în vârstă care locuiesc la casă, iarna poate fi un anotimp extrem de dificil. Curtea are nevoie de o mână în plus de ajutor, casa trebuie întreținută constant, frigul este mereu o bătaie de cap, iar riscul de a rămâne izolat din cauza zăpezilor e o realitate de care românii se lovesc în fiecare an. Pentru cei care au părinți care stau la casă, în afara orașelor, iarna aceasta cel mai bun cadou ar putea fi un plus de atenție îndreptată către ei.
5 idei ca să le ușurezi viața părinților tăi în această iarnă:

  1. Ajută-i cu proviziile

O gospodărie fără provizii suficiente pentru iarnă pur și simplu nu este o gospodărie. După o anumită vârstă, orice drum în plus poate fi mult mai greu de parcurs, iar proviziile de iarnă pot fi foarte dificil de transportat. Ajută-i  în această iarnă pe cei mai în vârstă din familia ta, care locuiesc în afara orașului, să-și aprovizioneze casa și gospodăria cu toate lucrurile necesare pentru a trece cu bine și fără probleme peste sezonul rece.

  1. Apă caldă la discreție

Apa caldă este esențială în orice apartament și mai cu seamă într-o gospodărie. Tocmai din acest motiv poți să le ușurezi viața părinților tăi cu un instant apa calda, pe gaz sau electric, care îi va ajuta să nu ducă lipsă în niciun moment din această iarnă de apă încălzită foarte rapid. Extrem de ușor de utilizat, acest dispozitiv poate fi reglat pentru o anumită temperatură a apei, iar în varianta pe gaz natural nu va fi influențat de oprirea curentului în casă.

  1. Mici reparații prin casă

Înainte ca zăpezile și frigul să pună cu adevărat stăpânire pe drumurile și zonele locuite din România, dă o fugă până la ei și ajută-i să-și pună la punct gospodăria, prin reparații la geamuri și uși pentru o eficiență energetică mai mare, verifică acoperișul pentru bucăți instabile sau chiar desprinse, curăță jgheaburile și burlanele și ia pereții la mână pentru petele de apă sau mucegai. Fiecare detaliu de acest fel va face diferența între o iarnă cu probleme și una liniștită.

  1. O mână de ajutor în curte

Ajută-i să strângă crengile uscate și frunzele din curte înainte să înghețe gospodăria, asigură-te că magazia este dotată cu câteva lopeți pentru zăpadă și saci cu sare și nisip și montează o sursă de lumină pentru marcarea drumului principal din curte, dar și a zonelor importante, pentru un acces mai rapid și în siguranță.

  1. Dedică-ți mai mult timp lor

Un ultim sfat extrem de important este să-ți dedici mai mult timp lor. Dacă iarna este grea, încearcă să faci mai multe vizite, una la două săptămâni, pentru a verifica dacă mai au nevoie de alimente sau apă, dacă nu au apărut defecțiuni prin casă și dacă nu au nevoie de altceva. Aici, un telefon de urgențe, câteva lanterne, o baterie externă și poate chiar și un generator de curent ar putea fi la îndemână, pentru situațiile mai delicate. În acest fel, vei putea să le oferi o mână de ajutor fie și pentru datul zăpezii din gospodărie.
Nu uita, iarna la casă este mult mai grea decât decât în oraș, la apartament, iar părinții sau bunicii tăi nu mai au forța și energia de altădată.
 
Sursă foto: Shutterstock / Copyright ROZOVA SVETLANA

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply