5 factori de care depinde toată atmosfera din casă. Sunt cei mai importanți

0

locuinta

Toată lumea poate să cumpere lucruri, dar puțini știu să facă din casa lor un adevărat cămin. Investițiile pe care le-ai făcut în casă nu înseamnă nimic, dacă nu ții cont de aceste aspecte.

O casă pe care o decorezi după ultimele trenduri din designul interior este, în mod cert, una care arată într-un fel special. Este o adevărată plăcere să alegi obiectele necesare pentru o locuință și să le observi cum compun împreună acel „acasă“ pe care ni-l dorim cu toții. Însă mobilierul nou-nouț, finisajele cele mai scumpe și decorațiunile alese pe sprânceană nu vor reuși niciodată să imprime casei atmosfera pe care o pot da factorii de mai jos. Iată despre ce este vorba, cu adevărat, într-o casă în care oricine se simte bine:

  • De bază pentru sănătatea ta fizică și psihică

Indiferent cât ai investit într-o casă, dacă nu acorzi o atenție sporită curățeniei și ordinii, riști să trăiești într-un mediu aglomerat și care să te încarce negativ. În prezent, e mai simplu ca niciodată să ai parte de o casă curată și sănătoasă pentru că electrocasnicele moderne îți permit să îndepărtezi de pe orice suprafață, fără efort, și ultimul fir de praf.

Este atât de ușor și rapid să faci curat în toată casa cu unul dintre aceste aspiratoare fără sac, încât devine o adevărată plăcere. Recipientul de colectare a prafului se golește foarte simplu și, după cum vezi, unele dintre ele au un filtru care garantează captarea a cel puțin 99,95% din praful din casă. Este evidentă legătura dintre curățenie și felul în care te simți în locuința ta și deja un fapt știut că o casă curată este una sănătoasă.

  • De ea depinde energia pozitivă din casa ta

Lumina înseamnă energie și, cu cât în locuința ta intră mai multă lumină naturală, cu atât vei avea parte de mai multă energie pozitivă. Imaginează-ți că îți petreci duminicile într-un living în care intră din plin lumina caldă a soarelui, nu-i așa că e tot ce ai nevoie pentru a avea un weekend liniștit? Nici nu mai contează ce tip de mobilă ai în sufragerie, dacă ea este întunecoasă, așa că trage draperiile și lasă lumina să intre în casă.

culori

  • Culorile alese în casa ta sunt responsabile de felul în care te simți

Nuanțele pe care le utilizezi în casa ta au o mare influență asupra felului în care te simți. Dacă alegi culori puternice, atmosfera va deveni apăsătoare, iar dacă folosești prea multe culori, tot decorul pare încărcat. Este imperativ să găsești un echilibru și să nu exagerezi prea mult cu nicio nuanță.

Nu poți da greș cu pastelurile și culorile calde, dar folosite cu prudență. Stai departe de roșu sau de portocaliu pentru dormitor și mergi pe un mobilier alb, în combinație cu pereți de culoare albastră. În living poți folosi culori mai puternice, galbenul este o alegere reușită, este culoarea optimismului și a exuberanței, așa că va crea o atmosferă veselă în casă.

  • O casă fără plante și flori este una rece și goală

Florile sunt capabile să imprime unei case un aer aparte. O casă fără plante pare goală și lipsită de viață, în vreme ce o vază cu flori parfumate și colorate care înfrumusețează livingul sau ghivece cu flori pe glaful din bucătărie vor crea un decor absolut fermecător. Indiferent de felul în care alegi să decorezi o locuință, florile o animă și îi dau viață.

flori

  • Obiectele mici, dar care fac o mare diferență

Par detalii, le treci cu vederea foarte ușor, însă sunt mai importante decât crezi. Este vorba despre micile obiecte de decor alese după pasiunile și personalitatea ta. Nu ar trebui să-ți lipsească din casă fotografiile de familie, cele care îți smulg un zâmbet de fiecare dată când le arunci o privire. Dacă îți dorești un cămin și nu o casă oarecare, aceste obiecte sunt, într-adevăr, esențiale.  

Tu care crezi că sunt cei mai importanți factori într-o locuință?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply