O casă de vacanță sub semnul armoniei estetice

0

Înconjurată de natură şi impregnată de serenitatea şi ludicul specifice, reşedința de vacanță ambientată de designerul Irina Neacşu emană un calm atemporal. Casa din apropierea Capitalei a devenit pentru proprietari o adevărată oază a stării de bine.

Dincolo de amenajarea rafinată, a cărei substanță diafană şi ludică se relevă la fiecare pas, am găsit în această casă de vacanță sentimentul plăcut şi atemporal de a fi ajuns „acasă“. Cu toate că este proiectată să fie a doua reşedință, destinată clipelor libere şi cu precădere zilelor de vacanță, locuința are un spirit fresh şi jucăuş, dublat de confortul total al armoniei naturale. Aşezarea în spațiu este unul dintre atuurile ansamblului, aşa se face că natura îşi etalează din abundență farmecul de jur împrejurul casei.

Foto: irinaneacsu.ro
Foto: irinaneacsu.ro

Acest aspect a fost de altfel remarcat şi „prevăzut“ în arhitectura casei prin deschideri inedite şi ferestre generoase, ce permit valurilor de lumină naturală să inunde necontenit fiecare cameră. Astfel, încă de la debutul demersului decorativ, Irina şi-a propus să surprindă simplitatea şi frumusețea brută a unei stări de bine şi să o încorporeze în detaliile ce conturează spațiul.

Foto: www.irnaneacsu.ro
Foto: www.irnaneacsu.ro

„În cazul acestui proiect, prima întâlnire cu casa mi-a adus, deşi în plin şantier, starea de linişte. O panoramă de excepție, lumină, serenitate, linişte sufletească. Toate aceste trăiri aveau să se transforme într-un decor suav, delicat, fără contraste puternice, cu accentul pus pe confort şi pe firescul decorului“, precizează Irina. Alegerea unei palete de culori naturale şi a unor finisaje din acelaşi registru este cât se poate de firească. Concordanța estetică dinte interior şi exterior integrează casa într-un context natural, în timp ce căldura lemnului folosit din abundență susține cu noblețe frumusețea pură a interioarelor nordice tradiționale. Albul imaculat, ce învăluie reşedința într-o peliculă de inocență şi transparență, este folosit pentru pereții tuturor încăperilor, iar dușumeaua se încadrează perfect în decorul rustic.

Foto: www.irinaneacsu.ro
Foto: www.irinaneacsu.ro

Motiv central al caselor de vacanță, lemnul natur potențează albul curat al pereților. Intervențiile ce se regăsesc deopotrivă la nivelul pereților şi al tavanului amintesc de bârnele din lemn ale cabanelor montane tradiționale. Parterul dispune de zone specifice pentru mai toate activitățile de zi şi de relaxare în familie. Bucătăria, livingul şi diningul împart acelaşi spațiu generos. Canapelele de un albastru profund au fost achiziționate de la Ikea, iar măsuța de cafea este un produs Quadra. O oază a detaşării de cotidian, camera de zi beneficiază de imedia-ta vecinătate a zonei pentru luat masa, diningul, totodată și cea mai atrăgătoare încăpere a casei.

Foto: www.irinaneacsu.ro
Foto: www.irinaneacsu.ro

Poziționarea acestuia în cel mai luminos şi însorit colț al casei nu este întâmplătoare. Mesele în familie, îndrăgite de toți, împrumută acum ceva din frumusețea atemporală a naturii, masa fiind „înconjurată“de trei pereți cu geamuri uriaşe! Trecerea către etaj este marcată de prezența bârnelor din lemn pe fondul unui tavan înalt, astfel încât jocul dinamic al acestora imprimă personalitate holului. Acesta face trecerea graduală către zona de noapte şi către cele trei dormitoare de la etaj. Decorate sub o temă comună, dormitoarele păstrează influențe nordice şi accente rustice şi tradiționale. Dormitorul matrimonial se bucură de prezența fotoliului restaurat chiar de către designer. În dormitorul Arhitect, personalitatea unor piese inedite, precum fotoliul, dictează atitudinea întregii încăperi. Camera celor mici se distinge prin aerul ludic şi luminos, prin sentimentul de linişte absolută pe care îl captează în cel mai mic detaliu. Când sunt coborâte, storurile romane opace albe, folosite pentru mare parte dintre ferestrele casei, permit luminii naturale să creeze o ambianță plăcută în momentele de relaxare.

Foto: www.irinaneacsu.ro
Foto: www.irinaneacsu.ro
C2_A-mic
Foto: www.irinaneacsu.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply