4 întrebări esențiale pe care și le pune oricine când renovează și cele mai bune răspunsuri la ele

0

renovare piatra naturalaRenovarea casei poate fi făcută foarte ușor dacă ții cont de câteva reguli importante. Cu răbdare și investiții inteligente, vei vedea că locuința ta va arăta așa cum ai visat dintotdeauna. Noi te ajutăm cu câteva sfaturi esențiale, de care ar trebui să ții cont înainte să începi lucrările:

 

  • Cum să alegi finisajele?

 

Schimbarea finisajelor necesită atenție sporită. Pentru că ai la dispoziție atât de multe opțiuni, găsirea celor mai bune materiale și modele poate fi foarte dificilă. Trebuie în primul rând să te informezi temeinic și să urmărești mai multe oferte și prețuri.

Vei fi surprins să găsești niște costuri foarte avantajoase pentru modele superbe la materiale la care nu te-ai fi gândit. Este suficient să te uiți printre aceste produse din piatră naturală pentru a te convinge că îți poți crea o locuință stilată și elegantă la un preț avantajos și fără deja perimatele plăci de gresie și faianță.

Când vorbim despre finisaje este imperativ să aducem în discuție și faptul că unele alegeri te pot induce în eroare. De obicei produsele ieftine au o rezistență direct proporțională cu prețul și trebuie schimbate în scurt timp, ceea ce se traduce printr-o nouă rundă de praf, deranj și cheltuieli. Fă un buget și discută cu echipa de meseriași care va efectua lucrările.

 

  • Cine îți va efectua lucrările. Cum să găsești meseriași profesioniști?

 

Una dintre cele mai grele misiuni când se plănuiește o renovare este găsirea unor meseriași profesioniști și în care să ai încredere deplină. Recomandările de la prieteni sunt întotdeauna o soluție la îndemână și poți vedea clar la ei care a fost rezultatul meseriașilor pe care îi recomandă.

O metodă tot mai întâlnită în ultimii ani și care este și cea mai sigură pentru beneficiar este angajarea unei firme specializată în renovări. Dacă apelezi la o firmă se va întocmi un contract, vei primi garanție, iar în cazul în care apar probleme după terminarea lucrărilor, reparațiile vor fi efectuate de firma respectivă. Înainte de a semna contractul, firma îți pune la dispoziție portofoliul cu lucrările lor pentru a vedea care este calitatea lucrărilor. Cu o firmă există și un timp de execuție stabilit clar prin contract, așa că nu riști ca lucrările să dureze mai mult decât ai anticipat.

 

  • Care alegeri sunt cele mai ieftine și cele mai bune?

 

Oricine își dorește să cheltuiască puțini bani și să aibă parte de rezultate de calitate, însă de cele mai multe ori lucrurile durabile și rezistente sunt și mai scumpe. Este de preferat, însă, să gândești în perspectivă. Un produs ieftin nu va rezista foarte multe și va presupune cheltuieli noi. Investițiile inteligente și cu adevărat economice sunt cele care trec testul timpului.

Când alegi un parchet de bună calitate sau piatră naturală, știi sigur că nu va fi nevoie să mai renovezi prea curând, pentru că aceste materiale rezistă o viață întreagă.

 

  • Cum să organizezi lucrările în mod eficient?

 

O altă întrebare pe care și-o pun foarte multe persoane este legată de durata lucrărilor. Organizarea este esențială și ține de lucrările pe care plănuiești să le fac în locuință. Și de data aceasta unul dintre cele mai importante aspecte este perspectiva.

Așadar, dacă ai probleme cu instalația electrică, dar te gândești să o lași pentru anul viitor și anul acesta să schimbi doar finisajele, trebuie să știi că aceste este unul dintre cele mai ineficiente planuri. Ocupă-te mai întâi de toate probleme „ascunse“ – instalație electrică, țevi etc. – pentru ca la final totul să arate bine și la suprafață și în interior și să nu existe riscul ca unele probleme să-ți facă apariția după ce tocmai ai pus toate lucrurile în ordine și casa arată impecabil.

În final, unul dintre cele mai importante sfaturi este să iei în calcul mereu utilitatea și apoi partea estetică. Găsește un echilibru între cele două lucruri, iar în ceea ce privește costurile, urmărește mereu raportul calitate-preț.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply