4 aspecte vitale de avut în vedere când construim o casă de vacanță

0

O casă de vacanță nu trebuie să fie doar frumoasă, ci și funcțională, iar asta înseamnă că trebuie să fim atenți la acești factori deosebit de importanți.

Cabana de munte în care auzi doar cântecul păsărilor, căsuța de la malul mării în care seara se aud din depărtare valurile sau viluța cochetă dintr-un sat liniștit – toate reprezintă adevărate refugii de lumea urbană și agitată și sunt deziderate pentru mulți dintre noi. Dacă te numeri printre norocoșii care își pot permite propriul colț de rai în care să se retragă în weekenduri și în concedii, atunci trebuie să gândești în perspectivă și să iei în considerare și aspectele practice:

  1. În locurile mai izolate, apa este o problemă pentru care trebuie găsită rapid o soluție

Apa curentă este o problemă și pentru multe zone de suburbie, așa că pentru cele mai izolate este o provocare și mai mare. Apa pentru gătit, pentru baie sau pentru mașina de spălat rufe este absolut necesară, pentru a avea parte de confort în casa de vacanță.

Pentru că de cele mai multe ori în zonele acestea mai puțin populate și în zonele rurale, în general, locuințele nu au apă curentă, asemenea hidrofoare se vor dovedi a fi de mare ajutor pentru a-ți asigura apa de care ai nevoie. În plus, pentru ca apa vine direct din pânza freatică, uneori are aceeași calitate ca și apa de izvor și este potabilă.  

  1. Odată ce ai apă, trebuie să iei în calcul și problema canalizării

Dacă în zona în care ridici casa de vacanță nu există apă curentă, cu siguranță nu există nici canalizare, așa că trebuie să rezolvi cumva și această problemă. În acest caz fosa septică este una dintre soluțiile la îndemână și care presupune cele mai puține eforturi. Fosa septică se golește periodic, însă timpul dintre goliri se poate prelungi și cu ajutorul unor substanțe speciale. Pentru o casă de vacanță, în care oricum nu petreci tot timpul anului, este suficientă curățarea fosei o dată la câțiva ani, 4 chiar 5 ani.

  1. Apa caldă este și ea absolut necesară

În casa de vacanță ai nevoie, desigur, și de apă caldă. Cu un boiler suficient de mare poți spune adio dușurilor reci. Alege unul cu o capacitate de peste 80 de litri, care să îți permită să faci un duș fără grija că apa se va răci. Desigur, foarte utilă ar fi și o centrală termică electrică, pe gaze sau pe lemne, în funcție de ce îți permite zona. Ajungând la centrala termică, ajungem și la un alt aspect foarte important…

  1. Încălzirea casei, importantă chiar și dacă nu îți petreci iernile acolo

O locuință are nevoie de încălzire chiar dacă nu îți vei petrece iernile acolo. Centrala termică este, așa cum spuneam mai spus, o soluție, dar utile sunt și alte variante precum panourile radiante, aerotermele sau, de ce nu, un șemineu sau o sobă. În cazul în care nu ai de gând să mergi în concedii acolo pe timpul iernii, imaginează-ți că tot vei avea nevoie de încălzire și primăvara, în mai, de pildă, dar și în nopțile reci de octombrie, așa că nu trebuie să desconsideri acest aspect.

Sunt patru aspecte care trec adesea pe planul al doilea când vine vorba despre locuința de vacanță, însă ele sunt esențiale, dacă îți dorești să ai parte de o casă în care să simți că ești în concediu în adevăratul sens al cuvântului. Ce ai mai adăuga pe lista noastră?

 

Susa foto: Shutterstock

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply