3 trucuri șirete și ieftine de renovare, care te vor face să îți adori bucătăria

0

Nu mai există nicio îndoială că bucătăria a devenit punctul focal al locuințelor noastre. De aceea, este cu atât mai important să te asiguri că acest spațiu îți oferă tot confortul de care ai nevoie.

Bucătăria modernă îmbină utilitatea uneia tradiționale cu confortul și fiabilitatea unui living. Cele mai noi propuneri de design împart spațiul în două zone: cea în care pregătim mâncarea și cea pe care o folosim pentru a ne petrece timpul liber. Însă ce este de făcut dacă ai o bucătărie tradițională și nu ai prea multe resurse la dispoziție pentru a o schimba cu totul? Ei bine, este important să știi că nu orice proiect de reamenajare presupune costuri uriașe. Cu câteva trucuri inteligente și idei practice poți da o față nouă bucătăriei tale. Iată cum poți transforma acest spațiu într-unul pe care să îl adori:

Schimbă lucrurile mici, dar care au un impact mare

Există câteva detalii care creează atmosfera în bucătăria ta, și nu vorbim aici de cum arată dulapurile sau electrocasnicele. Unul dintre lucrurile care se uzează cel mai repede și care are nevoie de o înlocuire imediată este blatul de bucătărie. Acesta este mereu la vedere, acoperă o suprafață mare și dă tonul bucătăriei tale, pentru că este, de multe ori, primul lucru pe care îl observi. Înlocuirea blatului de bucătărie este una dintre operațiunile de efect, dar cu costuri extrem de mici pe care o poți realiza. Nu ne crezi pe cuvânt? Aruncă o privire peste aceste modele de blaturi, ideale pentru orice stil de design al bucătăriei și care vin la prețuri mai mult decât acceptabile. Deja îți poți imagina cu va arăta bucătăria ta când vei schimba acest mic detaliu.

Un alt lucru important este aspectul draperiilor sau al jaluzelelor. Acestea sunt expuse fumului, aburului și grăsimii care se degajă atunci când gătești și, în timp, capătă un aspect îmbâcsit sau vechi. Uneori, este suficient să le bagi la un program de spălare intensiv ca să le reîmprospătezi. Vei vedea cum bucătăria ta devine mai luminoasă și arată complet diferit. Dacă draperiile și perdelele sunt deja prea vechi, le poți înlocui. Nu va fi o cheltuială semnificativă, dar impactul va fi mai mare decât te-ai aștepta.

Înlocuiește gresia și faianța spartă sau parchetul cu aspect uzat

În timp, gresia și faianța se ciobesc, în special pe la colțuri, iar bucătăria ta își pierde aspectul nou. Însă asta nu înseamnă că este cazul să le înlocuiești cu totul. Caută prin debara, garaj sau pod plăcile de gresie și faianță care ți-au rămas în plus atunci când ți-ai amenajat bucătăria. Cu siguranță vei găsi suficient încât să înlocuiești piesele deteriorate. Iar dacă nu mai ai același model, poți lua în calcul să combini gresia și faianța pe care o ai deja cu câteva plăci care să completeze frumos culorile.

De exemplu, dacă ai o bucătărie albă, optează pentru niște plăci de faianță sau gresie roșie, albastră sau verde, cu care să creezi un fel de bordură. Aceasta va proteja plăcuțele vechi, te va ajuta să înlocuiești piesele deteriorate și să dai un plus de culoare bucătăriei tale.

Aplică același sfat și dacă ai bucătăria placată cu parchet. Aici ar trebui să îți fie mai simplu să găsești plăci de parchet în aceeași culoare cu cel pe care îl ai deja, deoarece gama de culori și nuanțe este ceva mai restrânsă. Nu uita să înlocuiești plintele care conturează parchetul și vei obține rezultate estetice de zile mari.

Rupe-ți o zi pentru a face curățenie-lună

Oricât de des ai face curat în bucătărie, colțurile, marginile și zonele greu accesibile sunt mai predispuse la acumularea prafului sau a depunerilor de grăsime de la gătit. Măcar o dată pe an ar trebui să îți iei o zi în care să cureți temeinic fiecare colțișor al bucătăriei tale. Asta înseamnă să dai mobilierul la o parte, să aspiri, să cureți conștiincios petele de pe dulapuri, de la interior spre exterior, să cureți aragazul și cuptorul, să ștergi partea superioară a dulapurilor și să dezinfectezi la final totul.

Este o muncă migăloasă, dar care va merita tot efortul. Piesele de mobilier vor arăta ca noi, chitul folosit pentru rosturi la gresie și faianță va străluci din nou, iar întreaga încăpere va arăta proaspăt, va mirosi a curat și va părea cu totul nouă.

Așadar, după cum vezi, nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a-ți transforma bucătăria cu totul, ci trebuie să indentifici acele detalii care contează și să te concentrezi asupra lor. Dacă vei face aceste lucruri, bucătăria ta va deveni locul tău preferat de petrecere a timpului liber.

 

Sursă foto: Shutterstock/AndjeiV

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply