3 sfaturi foarte utile. Ce să faci acum în casa ta pentru a avea facturi mai mici la utilități

0

Suntem în ultima lună de vară și este un moment prielnic pentru a renova și a schimba câteva lucruri din casă, iar dacă faci alegerile potrivite, vei avea facturi mai mici pe termen lung. Ți-am pregătit câteva sfaturi foarte utile pentru ca pe viitor să cheltui mai puțin pe utilități.

casa incalzire facturi

Fii prevăzător. Ce să faci acum pentru a avea facturi mici la iarnă

Se spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Este mereu o idee bună să fii prevăzător și să te pregătești corespunzător pentru viitor. În locuința fiecăruia dintre noi există o mulțime de lucruri care duc la pierderi substanțiale când vine vorba despre încălzire. Primul și cel mai important este caloriferul. Caloriferele vechi, pe care mulți dintre noi le avem în apartamente sunt printre lucrurile care adaugă lunar sume consistente în facturile la încălzire, fără ca ele să se simtă și în temperatura din casă.

Foarte multe persoane au probleme cu încălzirea în timpul iernii, în ciuda facturilor tot mai mari, iar caloriferele vechi sunt cel mai des sursa acestei probleme. Dacă te uiți printre aceste produse vei observa că renunțarea la vechile calorifere va presupune cheltuieli foarte mici, pe care le poți recupera în scurt timp pentru că și facturile vor fi mai mici.

Gândește în termeni economici și ecologici. Ce ai de făcut

Factura la energia electrică le răpește românilor o mare parte din bugetul destinat utilităților. Cu câteva schimbări, poți avea un consum mai mic și, prin urmare, facturi care te ard mai puțin la buzunar.

Un prim pas este înlocuirea becurilor incandescente cu unele economice sau tip LED. Becurile incandescente consumă mai mult curent electric și se ard mult mai des. Cele economice sau cele LED te vor costa puțin mai mult, însă consumă mai puțin și au o durată de viață mult mai lungă, așa că reprezintă o economie pe toate planurile.

Dacă ai în plan achiziționarea unor aparate electrocasnice, alege-le pe cele din clasa energetică A, mai ales când vine vorba despre frigider, un aparat care stă în priză mereu. Prețurile electrocasnicelor cu un consum redus de energie sunt, într-adevăr, mai mari decât ale celor din clase inferioare, dar diferența dintre prețurile lor este infimă pe lângă economiile pe termen lung pe care le vei face.

Trebuie să știi, de asemenea, că unele obiecte care par scumpe la început te pot ajuta să faci economii substanțiale. Spre exemplu, utilizarea unei mașini de spălat vase este mai economică decât spălarea lor manuală.

Fă investiții inteligente și calculează timpul de amortizare a cheltuielilor

Variantele care vor duce la înjumătățirea facturilor cer de obicei și investiții mai mari. Unele dintre acestea se vor amortiza însă din primul an, așa că ar trebui să le iei în calcul.

Izolarea termică a locuinței îți va aduce beneficii și pe timpul iernii și pe timpul verii. În sezonul rece vei plăti mai puțin pentru încălzire, iar în cel cald nu vei plăti la fel de mult pe curentul electric consumat de aparatul de aer condiționat. Înlocuirea vechilor ferestre cu unele all-seasons reprezintă o altă investiție inteligentă, care te va ajuta să faci economii lunare.

Poți lua în calcul și instalarea unei centrale de apartament, care îți va crește confortul și va duce la scăderea facturilor. Gazul este destul de ieftin, așa că încălzirea pe timpul iernii te poate costa și cu 30% mai puțin decât în cazul în care te bazezi pe sistemul de încălzire centralizat. Mai mult decât atât, centrala proprie îți permite să ai parte de căldură oricând îți dorești, fără să depinzi de decizia asociației de proprietari. Nu vei avea parte nici de neplăcerile cauzate de oprirea apei calde sau a căldurii din diverse motive.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply