3 obiecte de decor care par mici, dar care îți vor transforma sufrageria într-un spațiu de vis

0

O redecorare a casei în funcție de tendințele fiecărui an presupune costuri mult prea mari, așa că trebuie să găsești acele elemente cheie care să ofere sufrageriei tale o nouă atmosferă, cât mai apropiată de viziunea marilor designeri contemporani.

În rândurile care urmează, vei descoperi care sunt trei dintre aceste elemente de decor, cum să le așezi cât mai pragmatic și cum îți vor influența acestea starea de bine pe termen lung. Folosește-te de acestea și transformă-ți sufrageria într-un spațiu de vis:

  • Folosește lumina în mod inteligent și bucură-te de efectul pe care îl poate crea

Orice încăpere are nevoie de multă lumină pentru a fi cât mai primitoare și mai relaxantă. Sufrageria, mai cu seamă, este una dintre cele mai importante camere ale locuinței, deci necesită o iluminare adecvată. Cu ajutorul unor astfel de corpuri de iluminat, vei împrospăta decorul din  întreaga cameră și vei avea parte de o atmosferă plăcută și confortabilă, atât pentru tine, cât și pentru musafirii tăi.

Acestea au o înălțime reglabilă, un anumit tip de lumină, caldă și intimă sau rece și energizantă, și o durată de viață cât mai lungă.  Dacă ai avut până acum numai lămpi suspendate, schimbă decorul și cumpără-ți una înaltă, de podea, care să complimenteze culorile din jur și să ofere sufrageriei tale un look aparte. Lumânările sunt, de asemenea, extrem de populare. Nu numai că arată minunat în sufragerie, dar îți și oferă o stare de seninătate și de armonie de fiecare dată când te regăsești în această încăpere.

  • Pufuri confortabile

Majoritatea persoanelor au cel puțin o canapea și un fotoliu în sufragerie. Ei bine, pe lângă acestea, te poți orienta acum și la un puf șic și comod, care să transforme livingul  într-o adevărată oază de relaxare. Aceste mini „fotolii” sunt extrem de căutate și, cu cât sunt mai colorate, cu atât livingul tău va fi mai interesant și mai actual. În funcție de formă, acestea pot fi așezate răsfirat pe lângă canapea și măsuța de cafea din fața acesteia, în lateralul canapelei sau între aceasta și fotoliu.

Pufurile pot fi mai confortabile decât fotoliile sau scaunele atunci când vrei să citești, de exemplu, ocupă mai puțin spațiu și au, de cele mai multe ori, un aspect minimalist, de unde și nuanțele de design contemporan pe care le oferă sufrageriei. Dacă sunt scunde, ele pot fi folosite și pe post de suport pentru picioare atunci când stai pe canapea sau pe fotoliu, iar dacă sunt mari și prezintă un mini spătar, pot fi și mai comode cu pernuțe moi în culori asortate.

  • Perdele și draperii cu aspect minimalist

Probabil știi deja că geamurile, cu cât sunt mai mari, cu atât mai mult se apropie de stilul contemporan. Însă, fie că sufrageria ta are astfel de ferestre sau nu, te poți folosi de un set de perdele și draperii lungi, pentru a oferi iluzia unui spațiu aerisit și cu tendințe contemporane. Astfel, orientează-te la un set de calitate, preferabil în culori calde, confecționat dintr-un material fin, plăcut la atingere și rezistent. Ai grijă, totuși, ca nuanțele draperiei și ale perdelei să difere puțin, însă să se asorteze armonios cu restul obiectelor din sufragerie.

În general, designul contemporan preferă draperii drepte cu sau fără model, însă perdelele sunt întotdeauna simple. Dacă vrei să simplifici și mai mult lucrurile, te poți orienta la niște draperii panou, care oferă și mai multă intimitate sufrageriei tale, deci mai mult confort.

Dacă vrei să fii mereu în pas cu tendințele designului interior, nu trebuie să îți redecorezi livingul de fiecare dată. Câteva elemente precum cele de mai sus îți vor transforma sufrageria complet într-un spațiu comod și plăcut atât pentru tine, cât și pentru invitații tăi. Așa că, la următoarele schimbări în designul interior, descoperă care sunt aceste obiecte și asigură-te că le-ai încorporat în livingul tău.  

 

 

Sursa foto: Shutterstock  

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply