3 motive pentru care să NU construiești o casă, ci să o cumperi la cheie

0

casa la cheie

A locui la casă este pentru mulți un vis pe care și-l doresc împlinit. Fie că vor să scape de orașul aglomerat, să se bucure de propria grădină, de camere spațioase sau de mai mult confort și intimitate, o casă este adesea în vizor.

Îți dorești o casă mică, visezi la una cu mansardă, vrei să fie într-o zonă montană sau din contră, cât mai aproape de București? Indiferent de cum îți dorești să arate casa, ține cont că o poți găsi gata construită. Intră pe un site dedicat anunțurilor imobiliare și vei vedea o mulțime de oferte pentru case de vânzare.

De ce să nu construiești o casă? Iată mai jos 3 motive pe care să le analizezi cu atenție.

Nu știi prețul final

Dacă atunci când cumperi o casă construită, știi prețul acesteia, ba mai mult, îl poți și negocia, în cazul unei case pe care urmează să o ridici, costurile nu sunt cunoscute în mod exact. Totul se bazează pe estimări. Când nu ai mai trecut printr-o astfel de experiență, este foarte greu să aproximezi cât te costă să construiești o casă. Cu siguranță vei întreba specialiștii, însă acest lucru nu îți asigură estimarea corectă.

În plus, sunt foarte multe cheltuieli care îți pot scăpa din vizor, ca de exemplu studiul geotehnic, construcția unui garaj, a unei terase, a unui puț forat.

Este important să nu depășești bugetul inițial, pentru că acesta a fost stabilit în funcție de posibilitățile tale financiare. Rate prea mari la bancă în raport cu veniturile înseamnă să resimți un disconfort cu banii luna de lună.

Așadar, de cealaltă parte, o casă construită are stabilit de vânzător costul final, care de multe ori mai poate scădea. Este foarte ușor să te familiarizezi cu prețul pieței cu o simplă cercetare online a anunțurilor pentru casele de vânzare.

Consumi timp și energie

Primul pas este de altfel și cel mai greu, acela al obținerii actelor necesare construcției unei case. Fie că îți vine sau nu a crede, durata de timp poate fi mai mare decât cea a construcției. Dacă ai fugit întotdeauna de birocrație, ține cont că actele necesare pentru construire te vor pune serios pe drumuri. Îți vor mânca timp, energie și nervi. În cele mai fericite situații, obții documentele necesare în patru luni. Pentru eliberarea actelor de la diferitele autorități locale va trebui să te înarmezi cu foarte multă răbdare.

După ce plimbările după acte iau sfârșit, se mai adaugă trei – patru luni la construcția casei, în cazul în care lucrezi cu o firmă care îți pune la dispoziție oameni serioși, punctuali. Dacă lucrezi cu meșteri pentru care nu ai nici recomandări, s-ar putea să trăiești sentimentul că lucrările nu se mai termină niciodată și să fii nevoit să le dai mereu telefoane și să fii prezent tu însuți la șantier pentru a-i urmări.

Ești tentat să faci rabat la calitate

Alegi o casă gata construită, una la cheie, știi exact unde te muți.

În cazul unei case pe care vrei să o ridici, lucrurile încep să se întâmple în etape. Pe măsura ce timpul trece, construcția avansează, dar și banii încep să se termine ușor, ușor. Cheltuielile neprevăzute, costurile mai mari decât ai prevăzut inițial duc adesea la a face compromisuri. Ajungi să alegi lucruri de o calitate mai slabă, un acoperiș mai ieftin, la fel și o izolație termică, alte modele de plăci ceramice decât cele pe care le ochisei inițial în magazin ș.a.

Când faci calculul și vezi că nu îți mai ajung finanțele, că există riscul să rămâi cu locuința neterminată, începi să nu mai fii atât de riguros în privința materialelor alese, ceea ce nu este neapărat un lucru bun.

O casă construită de la zero este o misiune dificilă, mai ales atunci când bugetul te constrânge să fii cât mai chibzuit cu banii.

Casa visurilor tale poate fi una deja existentă. Cercetează piața, analizează anunțurile de case de vânzare, pune în balans avantajele și dezavantajele de a cumpăra o casă versus a ridica una. Alege în cunoștință de cauză!

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply