3 metode de curățare a cafelei din canapelele cu husă textilă

0

Indiferent de cât timp avem canapeaua din sufragerie, ea este prietena cea mai iubită și vedeta casei. Canapeaua din sufragerie este poate cel mai căutat obiect de mobilier din casă, aici petrecem cea mai mare parte din timp atunci când ne aflăm acasă și nu dormim, pentru că aici ne relaxăm în fața televizorului, sau socializăm cu familia sau prietenii la o cafea.

De aceea, cea mai “populară” și “periculoasă” pată pentru canapeaua din sufragerie este pata de cafea.

Pe cât de delicioasă este cafeaua pe atât de greu ies petele din materialul textil.

Trebuie să știm și să înțelegem că petele au “demnitatea” lor, și în funcție de material ies mai ușor sau nu. O tapițerie din pluș sau catifea reiată este mai greu de curățat decât una din lână. Petele vor ieși greu din o tapițerie de bumbac. Cu cât tapițeria are mai mult poliester cu atât se va curăța mai ușor.

  • Curăță pata de cafea cu apă minerală sau sifon

Toarnă apă minerală peste pată și absoarbe lichidul folosit cu prosop de hârtie sau hârtie igienică. Verificați să nu se ia culoarea. Repetă operațiunea până când pata va dispărea. Nu acoperi zona udă până la uscarea completă. Evitați să folosiți prosoape colorate.

Procedați în acest fel când tapițeria are 30-70% poliester.

  • Curăță pata de cafea cu bere

O stofă de tapițerie din lână sau amestec de lână și poliester se curăță eficient cu bere. Se toarnă puțină bere pe pată, se freacă cu un burete curat și se absoarbe și lichidul. Se repetă de câteva ori operațiunea. Totdeauna se freacă pata din exterior spre interior pentru a nu se extinde pata.

Știu că vă place berea brună, dar folosiți numai bere blondă.

  • Curăță pata de cafea cu oțet sau bicarbonat de sodiu

Tapițeria este din bumbac sau are un conținut important de bumbac se va folosi oțetul pentru îndepărtarea petei de cafea. Se toarnă puțin oțet alb nediluat pe pată, se așteaptă cam 10 minute să acționeze și apoi se absoarbe oțetul și se spală cu apă și puțin detergent diluat. Se repetă spălatul de 2 sau 3 ori, se absoarbe lichidul și se lasă liber pentru uscat.

Dacă bumbacul este plușat se amestecă bicarbonatul de sodiu cu puțină apă, pentru a obține o pastă fină cu care se acoperă pata de cafea. După 3-5 minute se freacă ușor și se spală cu apă de mai multe ori. Cu un prosop curat se absoarbe lichidul în exces și se lasă să se usuce. Eventualul praf de bicarbonat se va peria după uscarea completă.

După curățare și uscare, aspirați tapițeria folosind treapta de mică putere a aspiratorului și peria pentru tapițerie, și abia după, folosiți canapeaua din sufragerie din nou.

Există o situație mai specială, când canapeaua este acoperită de husă. Trebuie să nu uitați că, după scoaterea husei, întâi se curăță tapițeria canapelei din sufragerie și apoi husa. Este evident că husa se curăță mai ușor.

Accidentele casnice sunt inevitabile, dar o pată pe tapițeria canapelei din sufragerie nu este chiar o tragedie. Important este să acționați rapid și să nu folosiți diluanți, aceștia cu siguranță aspresc țesătura lăsând urma petei și mai vizibilă.

Nu uitați că în comerț puteți găsi soluții speciale pentru scos petele de pe tapițerie sau covor. Încercați aceste soluții pe o zonă puțin vizibilă a canapelei și dacă nu distruge culoarea sau țesătura folosiți-o pe pată. Aceste soluții sunt specifice pentru petele mai vechi. În plus majoritatea pieselor de mobilier au etichete, care te pot ajuta să afli ce fel de detergent poţi folosi pentru curăţenie, fără să strici materialul și fără să laşi urme urâte de săpun pe ele.

Citeste si:

Sursa photo: https://ro.pinterest.com
Sursa text: Digital workforce

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply