3 lucruri pe care să nu le faci după ce ți-ai luat primul apartament

0

Ți-ai achiziționat primul tău apartament? Felicitări! Fie că este unul cu 2 camere sau cu 3, propria ta locuință îți oferă o mare bucurie și satisfacție. Plata chiriei, mutarea din apartament atunci când proprietarul decide, vor fi lucruri de mult uitate.

Acum ai propriul tău apartament așa cum ți-ai dorit, spațios. Poate că a fost o căutare îndelungată, însă îndeplinirea criteriilor dorite de tine pentru noua locuință sunt mai mult decât importante. De altfel, un apartament de 2 camere sau de 3 într-un ansamblu rezidențial, spre deosebire de cele în blocurile vechi, îți oferă finisaje și dotări ultramoderne. Este gata să te muți în el! Câteva sfaturi îți vor fi de folos, astfel încât să dai viață noului tău apartament pentru a îl face primitor și deosebit.

Nu cumpăra toată mobila o dată

Vei zâmbi și vei spune că ți-ai fi dorit să îți poți achiziționa toată mobila dintr-o lovitură, însă bugetul nu îți permite. Cursa de a cumpăra multe piese de mobilier dintr-o dată poate fi o greșeală costisitoare. Dorința este să fie din prima un apartament cu tot ce îi trebuie, însă a cumpăra repede, a face compromisiuri care țin de preț, a alege în concordanță cu ce bani ți-au mai rămas sunt aspecte care te pot determina să faci niște alegeri de care mai târziu să îți pară rău.

Realizează o listă cu piesele de mobilier esențiale. Adaugă piesele de mobilier în casă pe rând, vei asimila mai bine spațiul în acest timp și îți vei da seama mult mai clar de ce ai nevoie, ce ți se potrivește și unde ar fi bine să fie plasate.

Nu încerca să umpli spațiul prea repede

A amenaja un apartament seamănă cu un puzzle. Fiecare piesă se potrivește cu o alta. Intra în discuție pe lângă mobilier și covoarele, luminile, alte accesorii. Această îmbinare nu este deloc clară la început. A cheltui fără să ai înainte o imagine de ansamblu a tuturor pieselor din puzzle va conduce la achiziții de impuls. Este important să ai un plan de decorare, să definești toate piesele puzzle-ului, în acest fel vei putea să îți dai seama exact de ce ai nevoie, de exemplu ce covor se va potrivi cu mobila, dar te va ajuta să conștientizezi și piesele prioritare și cât de mult poți cheltui.

Nu cumpăra totul dintr-un singur loc

Una dintre regulile decorării spune că nu ar trebui să cumperi totul dintr-un singur loc, tot mobilierul și cu atât mai mult, toate accesoriile. Fiecare cameră trebuie să arate cum s-a dezvoltat în timp, lucru care nu se întâmplă atunci când totul s-a cumpărat dintr-un singur magazin. Accesoriile sunt cele care fac ca interiorul să fie personal, care trezesc amintiri. Poate un anumit obiect decorativ l-ai achiziționat atunci când ai fost într-o excursie exotică, un altul l-ai primit cadou de la un membru al familiei Crăciunul trecut. Lucrurile spun povești și reflectă viața, prin urmare sunt mai mult decât o zi în care te-ai decis să umpli un coș de cumpărături cu toate accesoriile pe care le-ai considerat potrivite în casa ta.

Bugetul va juca întotdeauna un rol hotărâtor în amenajarea unei case. După ce ai facut o investiție într-un apartament, de cele mai multe ori banii sunt restrânși pentru partea de decorare. Cheia este sa știi în ce piese să investești mai mult și cu ajutorul cărora să salvezi niște bani. Ține cont că un obiect de calitate are longevitate și nu va trebui înlocuit în viitorul apropiat. Investește mai mult în piesele mari.

Chiar dacă petrecerea de casă nouă n-o vei da atât de repede precum ți-ai dori, doza de răbdare va fi în favoarea aspectului final al apartamentului tău. Succes în amenajare!

Sursa foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply