3 destinații de vacanță pentru această vară

0

Dacă nu ți-ai făcut planurile de concediu, ia în calcul și sugestiile noastre. Poate una dintre cele 3 destinații de vacanță îți va stârni interesul!

3 destinații de vacanță

Italia este una dintre țările preferate de turiști, motivele fiind lesne de înțeles. Italia le oferă vizitatorilor ei peisaje de vis și clădiri istorice, iar orașele au un farmec irezistibil. Nici aglomerația parcă nu mai deranjează atât de mult în niște orașe atât de frumoase!

destinatii de vacanta Sanremo parcul Nobel
Foto: Flori Lixăndroiu

Sanremo, celebru pentru festivalul de muzică ce se desfășoară aici, se află pe Riviera Ligurică și atrage foarte mulți turiști. Printre frumusețile ce pot fi admirate în Sanremo se numără parcul Nobel, în care poți vedea fântâni, palmieri și trandafiri.

Croația se bucură și ea de o mare popularitate în rândul turiștilor. Una dintre stațiunile preferate de turiștii care vin în Croația este Opatija.

destinatii de vacanta Croatia statiunea Opatija
Foto: Flori Lixăndroiu

Stațiunea Opatija mai este cunoscută și ca “perla Adriaticii”. Pe parcursul sejurului petrecut aici, turiștii se pot bucura atât de plajă și de baie în apa mării, cât și de peisajele frumoase pe care această stațiune le oferă.

Bulgaria reprezintă o destinație de vacanță de luat în calcul de aceia care doresc să-și petreacă vacanța mai aproape de casă, iar Veliko Târnovo este o destinație de vacanță interesantă. Drumul până la Veliko Târnovo cu mașina durează aproximativ trei ore. O plimbare pe străduțele din orașul vechi este foarte plăcută.

destinatii de vacanta Bulgaria Veliko Târnovo
Foto: Lucian Dobraca

Unul dintre obiectivele turistice este catedrala patriarhală. Aceasta a fost distrusă de turci în 1393 și reconstruită și deschisă publicului în 1985.

Articol adaptat din revista Casa lux – noiembrie 2013, iulie 2014, noiembrie 2014

Autori: Flori Lixăndroiu, Lucian Dobraca

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply