3 avantaje ale ochelarilor de protecție când lucrezi în construcții

0

Munca în construcții nu este treabă ușoară. Dincolo de efortul intens pe care îl implică munca pe șantier, riscurile de accidentare sunt la tot pasul. De aceea, echipamentul de protecție este esențial pentru a păstra siguranța lucrătorilor.

Protecția capului ar trebui să fie o prioritate: fie că vorbim despre căști de protecție, antifoane sau ochelari de protecție, acestea sunt gândite pentru o protecție adecvată la majoritatea riscurilor prezente pe șantier.

Ochelarii de protecție sunt proiectați pentru a oferi o siguranță sporită în cele mai solicitante medii de lucru. În funcție de model, acest echipament de protecție poate oferi siguranță la o gamă extinsă de riscuri.

Printre cele mai des întâlnite riscuri se numară:

  1. Protecția la impact: fie că vorbim despre scântei, așchii sau alte particule minuscule ce pot afecta vederea, ochelarii de protecție cu lentile anti-sfărâmare sunt o alegere potrivită. De asemenea, tratamentul antizgâriere asigură o durată de viață îndelungată a ochelarilor de protecție
  2. Protecția la lichide/gaze: ochelarii cu ventilație indirectă sau fără ventilație sunt opțiunea ideală dacă mediul de lucru presupune mânuirea substanțelor iritante sau periculoase pentru ochi. Ventilația indirectă oferă protecție la stropire prin intermediul unui orificiu de ventilație mascat, iar ochelarii de protecție fără ventilație asigură o etanșare completă.
  3. Protecția UV: în special la lucrul în aer liber, expunerea la razele ultraviolete poate dăuna vederii pe termen lung. De aceea, perechea de ochelari de protecție trebuie să ofere un nivel acceptabil de filtrare a razelor UV, indiferent de culoarea lentilei. Nu în ultimul rând, aceștia trebuie să se conformeze standardelor de protecție EN 170.

Nu în ultimul rând, nici nivelul de confort nu trebuie neglijat. Dacă ochelarii de protecție sunt inconfortabili, pot descuraja purtarea în timpul lucrului, lăsând utilizatorul vulnerabil la riscurile de accidentare.

Din fericire, piața oferă o largă varietate de ochelari de protecție cu brațe reglabile pe verticală și orizontală, sau cu prindere cu bandă elastică, ideală pentru orice tip de utilizator.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply