3 aspecte de luat în considerare înainte de a renova un apartament

0

În cazul în care ți-ai achiziționat un apartament nou și urmează să îl renovezi pentru a arăta în totalitate conform gusturilor tale, este bine să știi ceea ce implică procesul. De multe ori pot apărea dificultăți pe parcurs, care trebuie gestionate în primul rând cu răbdare. Locuința mult visată nu va întârzia să apară. Pentru ca procesul de renovare al apartamentului să decurgă cât mai aproape de așteptările tale, iar rezultatul să fie cel dorit, este bine să ai în vizor câteva aspecte principale.

Planifică bugetul

Pentru că nimic nu se face fără bani, este foarte important să acorzi atenție sporită părții financiare. Entuziasmul datorat achiziției unui nou apartament este unul mare. Demararea renovării fără să pui pe hârtie ce bani ai disponibili, s-ar putea să se soldeze cu un proiect în așteptare. Dacă este prima renovare, cel mai probabil nu ai cunoștințe despre cât costă mâna de lucru sau materialele necesare renovării unui apartament. Ține cont că nu este vorba doar de achiziția gresiei sau a parchetului, dar și de saci de ciment, vopsea sau adezivi.

În cazul în care apartamentul este vechi, va fi necesar să schimbi și instalația electrică, un proces care pe lângă timp implică desigur și bani.

Prin urmare, dacă ai prieteni care au trecut de curând printr-un proces de renovare întreabă-i cât i-a costat. Totodată, cheamă specialistul pe care urmează să îl angajezi pentru renovare și roagă-l să îți estimeze cheltuiala totală cu materialele și finisajele (excluzând prețul pe care i-l oferi lui pentru orele de muncă). S-ar putea ca toate aceste sume să ți se pară mult prea mari, însă sunt reale.

Găsește meșterii

Ține cont că meșterii foarte buni sunt căutați, se duce vorba de la om la om, astfel că s-ar putea să nu găsești o echipă disponibilă imediat. Este important ca meșterii să îți fi fost recomandați de cineva în prealabil, persoana să îți ofere detalii despre cum au lucrat, dacă s-au încadrat în timpul pe care l-au preconizat sau din contră, au întârziat foarte mult. Totodată, lucrul minuțios este foarte important în renovarea unui apartament.

S-ar putea să fii nevoit să faci sacrificii, să aștepți ca meșterii să incheie o lucrare pentru a veni și la tine sau să accepți să îți lucreze în paralel cu o altă execuție pe care o au în desfășurare. Este foarte important să se respecte termenul de finalizare dacă tu stai în chirie și plătești atât o rată la bancă, cât și proprietarului locuinței unde trebuie să rămâi provizoriu.

Discută cu echipa de meșteri toate detaliile, astfel încât să nu ai surprize neplăcute pe parcurs. Întreabă-i dacă vor căra ei molozul sau va trebui tu să angajezi o persoană, dacă se ocupă ei de achiziția materialelor (ciment, gleturi, șape) contra cost sau te vei duce tu în magazinele de bricolaj și le vei lua.

Fii creativ

Este momentul tău de glorie. În ciuda faptului că renovarea unui apartament cere de la tine bani, timp, răbdare este și momentul în care îți amenajezi locuința așa cum ai visat, astfel încât pășirea pragului casei să reprezinte bucurie, confort, relaxare.

Este momentul să fii creativ. Revistele online de specialitate, rețeaua socială Pinterest sunt surse de inspirație. Uită de îngrădiri și convenții.

Datorită tehnologiei avansate, astăzi amenajările se întâmplă diferit de modul în care se făceau chiar și cu zece ani în urmă. Dacă îți dorești să ai parchet laminat în bucătărie sau baie, ei bine se poate! Există parchet special, dedicat spațiilor cu umiditate ridicată, deci este rezistent la contactul cu apa, nu se umflă.

De asemenea, modelele variate de gresie te vor surprinde în mod plăcut, poți alege un model care imită, de exemplu, piatra.

Poți avea o baie ca un spa, chiar dacă nu este foarte mare, dacă optezi pentru o cadă cu hidromasaj și surse variate de lumină.

Dacă vrei ca atunci când te dai jos din pat tălpile să simtă cald, optează pentru încălzirea prin pardoseală.

Soluțiile sunt multiple, ține cont de principiile elementare de amenajare, de buget și de toate ideile pe care le ai în minte. Fii creativ!

Citeste si:

 

Sursa foto: Directionalfinance.com.au

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply