Verbena, planta ideala pentru balcoane

0

VerbenaVerbena este planta ideala pentru balcoane si solutia celor care stau la bloc si iubesc florile frumoase. Este destul de greu sa gasesti planta cu flori ideala pentru balcoanele apartamentelor de bloc sau pentru terase, in general, dar verbena este o solutie ideala din mai multe motive.

In primul rand verbena iubeste sa creasca in jardiniere, pentru ca spatiul mic pe care il are la dispozitie stimuleaza inflorirea si cresterea plantei. In plus, verbena este una din cele mai bune solutii pentru ghivece suspendate.

Citeste si: Plante cu flori de toate culorile

Verbena este o planta perena care infloreste din primavara pana in toamna, in continuu.

Bucuriile pe care le ofera verbena vin fara prea mult efort si fara nici un fel de complicatii in ceea ce priveste ingrijirea. Planta traieste in grupuri cu radacini multiple, ating o inaltime de 6 – 19 centimetri, ceea ce o face ideala pentru ghivecele atarnate, are flori colorate in mov, violet, alb, roz si rosu pe care le poti combina in aceiasi jardiniera.

Verbena este ideala pentru balcoane pentru ca suporta fara probleme lumina si caldura si se simte bine in locurile scaldate de soare, cum se intampla deseori cu balcoanele de la etajele superioare.

Verbena nu trebuie udata in exces si trebuie tunsa regulat.

In fapt tunsul inseamna taierea cu o foarfeca de gradina (nu ruperea!) a florilor ofilite. Netunsa verbena nu mai face flori. Trebuie sa un sfert din partea de sus a tulpinei pe care se afla florile ofilite.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

Verbena nu trebuie fertilizata decat o singura data pe an, primavara inainte de a incepe sa infloreasca.

In perioada primei infloriri trebuie udata in fieca zi, dar cu putina apa, iar dupa primul val de flori, verbena poate fi udata mai rar, de regula atunci cand pamantul de la suprafata vasului se usuca. Ca regula generala trebuie stiut ca verbena are nevoie de aproximativ 8-10 ore de soare in fiecare zi si nu ar trebui sa stea prea mult in pamant umed. Combinatia aceasta o face ideala pentru marginea balcoanelor si jardiniere. Umezeala excesiva imbolnaveste plantele si opreste inflorirea lor. In jardiniere cu verbena trebuie asezat la baza un strat de pietris amestecat cu nisip, strat capabil sa dreneze apa si reprezinta in egala masura o rezerva de umiditate pentru planta care nu-i face rau.

Plantele care stau in soare nu se imbolnavesc, iar expunerea la soare la vaselor cu verbena infestata sau bolnava poate vindeca planta.

Sursa foto: ©PhotoSG/Fotolia.com /

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply