Vara aceasta se poartă dungile

0

Alternează mai multe tipuri de dungi în culori contrastante, pentru că vara aceasta se poartă dungile!

 se poartă dungi

Atunci când doreşti să aplici dungi pe perete este foarte bine ca în prealabil să faci o schiţă a amenajării. Pe hârtie vei vedea cu exactitate care este efectul pe care îl creează dungile în casa ta (vezi cele două schițe).

Citește și: Efect de panglică pe pereți în 7 pași

Într-o încăpere mică de bloc, cel mai utilizat mod de a le folosi este în spatele patului din dormitor. Un tapet cu dungi verticale face minuni. Va da impresia că încăperea este mult mai înaltă. Poţi face tu asta, nu e complicat şi, în plus, se poartă dungile!vara aceasta se poarta dungi

Trebuie să ai mare grijă în cazul camerelor foarte înguste, chiar dacă se poartă dungile. În camerele mici tapetul cu dungi verticale va da încăperii înălţime, dar o va face să pară mult mai îngustă.

Aceste dungi pe verticală pot fi aplicate pe un perete care are lungimea de cel puţin două ori mai mare decât înălţimea. În schimb, dungile orizontale aşezate pe un perete întreg convieţuiesc foarte bine în construcţiile înalte, cum sunt cele ridicate înainte de 1940.

Odată realizat, un perete cu dungi devine punctul de atracţie al încăperii.

Dungile transformă peretele într-o zonă vibrantă, foarte dinamică, iar în cazul în care alegi ca ele să fie prezente în mai multe zone ale încăperii trebuie să le diferenţiezi ca lăţime, orientare şi dinamică, pentru că altfel încăperea va părea obositoare, iar privirea nu va şti în ce parte să se focalizeze.

Citește și: Top 10 culori de vară în locuința ta

Text: Mihaela Radu

Foto: Bogdan Popescu

Ilustrații: Melania Țucureanu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply