Valorile absolute ale stilului clasic

0

Stilul clasic este o valoare certă în ceea ce privește amenajările interioare. Stilul clasic este mereu o alegere bune, confortabilă, elegantă și practică. Una din marile calități pe care le are stilul clasic este capacitatea acestuia de a se adapta la personalitatea casei. Se poate vorbi despre stilul clasic vechi, actual, modern, depre un stil clasic conservator și despre unul maleabil, tolerant cu modernismul și permeabil la influențe.

ThinkstockPhotos-100391026

Cu certitudine stilul clasic este o alege sigură când vine vorba despre amenajări interioare, stilul clasic fiind valabil oricând și oriunde. Stilul clasic este înainte de toate o stare de spirit, o preferința pentru sobrietate, este strâns legat de tradiții și reprezintă o preferința pentru materialele clasice dar și pentru eleganță.

Interiorul unei case amenajate în stil clasic este plăcut, degajat, elegant fără prea mare efort. Mai mult orice spațiu, indiferent cât este de mic sau de mare poate fi amenajat în stil clasic pentru că există un clasic contemporan, un clasic rustic și un clasic minimalist (ideal pentru spațiile mari, ample).

Amenajarea în stil clasic este orientată către simplitate, către mobilier din lemn masiv de preferința în nuanțe închise. Materiale de calitate definesc stilul clasic și sunt o condiție a acestuia. Mobilierul stilat, piesele vechi, recondiționate, materialele valoroase pentru tapiserii, detaliile de decor elegante, puține și remarcabile sunt cele care conturează personalitatea unui stil clasic.

Patina, valorea pieselor clasice, formele complexe sunt cele care conferă personalitate stilului clasic și care fac posibilă modelarea unei amenajări de acest gen în acod cu personalitatea celor care locuiesc în casă.

Stilul clasic este cald, prietenos, frumos și se potrivește atât caselor tradiționale cât și amenajărilor cu accente tinerești, moderne. Stilul clasic rimeza și cu un interior șic, cu o ambianță degajață de familie. Și nu în ultimul rând stilul clasic este garanția eleganței.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply