Un loc mic poate deveni o gradina fermecatoare

0

Grădinile de intrare mici sunt cartea de vizită a casei. Un loc mic din fața reședințelor urbane nu trebuie să te descurajeze, ci să te provoace să amenajezi o grădină care să stârnească admirația trecătorilor.

Grădinile de intrare mici trebuie să arate mereu foarte bine, atât văzute din stradă, cât și din casă. Gardul, mobilierul și pavajul trebuie alese cu grijă, ca să puncteze atât la capitolul esteticii, cât și la acela al întreținerii ușoare. Uneori mai puțin înseamnă mai mult, așa că o grădiniță în care se află doar o statuetă, un vas cu flori cu un design deosebit sau una-două piese de mobilier cu un look aparte poate ieși mult mai bine în evidență decât una sufocată cu de toate, oricât ar fi de frumoase acele accesorii.

În ceea ce privește plantele, sunt de preferat cele cu înflorire îndelungată, fără pauze inestetice. Soluția unor ghivece cu flori mereu proaspete (cum ar fi petuniile, mușcatele sau begoniile) este foarte bună. Iubitorii gazonului se pot bucura de verdele proaspăt al acestuia dacă nu îi întrerup covorul cu alte plante, lăsându-l vizibil și ușor de tuns. Dacă pui pe primul loc intimitatea, niște garduri vii (fie florale, fie verzi) – care se văd la fel de frumos indiferent dacă sunt privite din curte sau de pe stradă – reprezintă alegerea ideală.

gard scund loc mic
Foto: Flori Lixăndroiu

Gardul scund și foarte aerisit, pavajul în ton cu cel al străzii și vegetația redusă la câteva ghivece dau senzația de spațiu.

gard trandafiri pitici loc mic
Foto: Flori Lixăndroiu

Pentru o senzație de libertate, poți planta în grădină arbori sau trandafiri cu trunchiuri înalte, iar pe gard – câțiva trandafiri pitici.

gard lavanda loc mic
Foto: Flori Lixăndroiu

Dacă dorești intimitate, acoperă gardul cu trandafiri înalți, iar ca să îndulcești puțin verticalitatea perdelei florale, plantează în față lavandă.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply