Un hol mare. Sfaturi si trucuri

0

Ai un hol mare? Nu? Atunci afla ce trebuie sa faci pentru ca un hol mic sa para un hol mare. Un hol mare este o carte de vizita pentru casa ta. Un hol mare si frumos este proba unei case frumoase.

hol mare

Exista situatii cand holul casei este mic, iar in aceasta situatie cea mai buna cale este sa renunti la aceasta incapere. Practic a intra direct in camera de zi nu este nici o problema, ci o solutie cat se poate de buna pentru a castiga spatiu in casa. Daca holul este o necesitate pentru casa ta cea mai buna solutie este sa respecti cateva trucuri care vor faca ca aceasta incapere s apara mai mare decat este.

Citeste si: Cele mai simpatice cuiere de hol

Lumina. Daca exista posibilitatea de a avea lumina naturala in hol atunci esti un mare norocos. Lumina naturala este cea mai buna cale pentru a afec o camera sa para mai mare decat este. Daca nu ai lumina naturala in holul casei solutia este sa folosesti usi de sticla care sa permita luminii naturale sa intre in hol sau sa il luminezi artificila foarte inteligent. Foloseste becuri puternice, dar cu lumina calda. Cu cat exista mai multa lumina in hol, cu atat acesta va parea mai mare. Este foarte util sa montezi un sir de leduri paralel cu podeaua. Va da impresia unui hol mai lung, mai lat, mai mare.

Citeste si: Idei pentru recucerirea spatiului in casa

Alege culorile fluide. daca vrei un hol mare zugraveste-l in culori fluide. Asta inseamna alb luminos, galben pal, verde deschis, albastru bland. Nu folosi tapet, imprimeuri pe pereti, dungi sau alte detalii in zugraveala. Indiferent d ecromatica aleasa mergi doar pe culori pastelate pentru ca ele sunt cele care reflecta lumina si te ajuta sa dai locului spatialitate. Pe de alta parte evita culorile dense, intense, chiar daca sunt parte din spectrul cald. Evita tonurile calde sau nuantele inchise pentru ca acestea nu vor face decat sa dea impresia de si mai putin loc. Un truc excelent este sa zugravesti peretii si tavanul in aceeasi culoare, iar podeaua sa o lasi intr-o nuanta inchisa. O alta buna solutie daca folosesti culori este sa pastrezi o bordura alba in partea superioara a peretilor, ceea ce va largi vizual spatiul.

Citeste si: Holul casei, un fel de carte de vizita

Nu folosi holul ca spatiu de depozitare. Rafturile sau dulapioarele vor ingusta si mai mult spatiul de trecere si vor micsora, atat fizic, cat si vizual, locul. Un hol mare este un hol aproape gol. Un cuier simplu, mic, care sa nu stea neaparat lipit d eperete, un scaun intr-o culoare agresiva si un suport pentru umbrele, cu rol decorativ sunt singurele elemente care trebuie asezate intr-un hol mare, chiar daca este mic.

O metoda extrem de eficace pentru a face un hol mare sunt oglinzile. Acestea vor reflecta peretele de vizavi facand ca locul sa para mult mai mare si mai incapator. In plus, daca ai rame dreptunghiulare, incearca sa le asezi orizontal, adica cu latura mare paralela cu podeaua. In acest fel, ramele vor crea o linie care va alungi holul. Poti sa folosesti un grup de oglinzi mici inramate identic sau cu rame care au diferente minime.

Citeste si: Cum alegi culoarea peretilor. Ghid practic

Un alt amanunt care conteaza, dar care depinde de materialul din care este facuta podeaua, pentru a face un hol mare, este sa folosesti un covor mai ingust decat podeaua, intr-o nuanta cat mai apropiata de culoarea dusumelelor. Alege un covor mai ingust decat holul cam 15 centimetri de fiecare latura. In acest fel, vei da impresia de alungire a holului. Trucul functioneaza si in cazul unui hol patrat si o sa-ti dea impresa de hol mare. Oricum mai mare decat este!

Sursa foto: hepta.ro/

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply