Trufandale de flori – darurile timpurii ale primăverii

0

trufandale de flori

Trufandale de flori – chiar dacă vremea este încă rece, te poți bucura de frumusețea, parfumul și delicatețea ramurilor înflorite aducându-le în casă și forțându-le bobocii să se desfacă mai devreme.

Plante potrivire pentru a obține trufandale de flori

Există multe plante cu flori de primăvară care pot fi supuse ușor acestei proceduri: rhododendron, măr sălbatic și domestic, păr, cireș, gutui japonez, Forsythia, magnolia, salcie, spirea, arborele iudei (Cercis) etc.

Alege rămurele cu boboci și muguri umflați. Bobocii florilor sunt mai rotunzi și mai mari decât mugurii frunzelor – cu cât mai mulți pe ramură, cu atât mai bine. Taie rămurelele lungi; tăietura trebuie să fie în unghi, la 1,2-1 cm deasupra unui mugure orientat înspre exteriorul tufei.

Vezi cum poți îngriji Forsythia, arbustul cu flori de aur

Momentul optim

Când trebuie tăiate rămurelele? Chiar începând de azi! Alege o zi călduroasă, la prânz, când ramurile nu sunt înghețate. Dacă acest lucru nu este posibil, ține rămurelele proaspăt tăiate timp de câteva ore scufundate complet în apă călduță.

Procedura

Pentru a obține trufandale de flori, nu lăsa crenguțele proaspăt culese să se usuce – pune-le în apă imediat. Vor avea nevoie de o perioadă de tranziție pentru a se adapta la condițiile din interior. Pune vasul cu rămurele într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui. Un hol, o cămară sau un beci sunt perfecte.

Acoperă crenguțele cu o pungă de plastic mare sau pulverizează-le zilnic cu apă pentru a le asigura umiditatea necesară, caracteristică zilelor de primăvară. Apa din vas va trebui să fie schimbată o dată la două, trei zile, pentru a rămâne proaspătă.

Vezi cum poți realiza un Regal floral cu Amaryllis

În funcție de specia plantei și de momentul în care ai cules ramurile, bobocii se vor deschide oricând în următoarele două săptămâni. Doar în acel moment vei putea muta ramurile înflorite în camera în care dorești să te bucuri de frumusețea lor. Schimbă-le apa din vas zilnic, iar floricelele vor rezista până când vor înflori și suratele lor din grădină. Succes!

Află Cum te poți abona la revista Casa și grădina

Text: Sabina Ușurelu   *   Foto: © Yotka – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply