Trucuri istete pentru un domitor mic

0

dormitor mic

Putini sunt cei care au un dormitor mare, spatios. Cei mai multi au dormitoare mici si de obicei destul de inghesuite. Exista insa cateva trucuri istete pentru un dormitor mic care pot transforma camera.

domitor mic1. Foloseste oglinzi. Cel mai bine imbraca un perete in oglinzi mari supradimensionate. In camerele doarte mici acestea pot sta lipite direct pe perete, in camerele medii le poti inrama. Nu te rezuma la a pune o oglinda mica pe perete, ci foloseste oglinzi mari. Mari inseamna MARI!
2. O oglinda mare, cu o rama decorativa o care sa dea impresia unui spatiu mai mare si este in acelasi timp un element de design original.
3. Ai putea indrazi sa pui oglinzile chiar pe tavan…
4. Foloseste culori deschise, tonuri neutre si cateva accente indraznete sau…
5. … coloreaza in negru un perete. negrul este enlimitat si are acelasi efect ca si un perete alb sau o oglinda extinzand spatiul. Poti acoperi un perete sau o parte din perete cu tapet din matase neagra.

Citeste si: 9 idei pentru un dormitor confortabil.

6. Foloseste elemente de decor soc. Un fotoliu imperial, nunate auri, materiale laminate si impresia de opulenta va ascunde lipsa spatiului.
7. Indiferent de combinatia pe care o alegi, tine minte sa nu ai mai mult de 3 culori intr-o camera mica, pentru ca spatiul va parea mult mai inghesuit si va fi obositor din punct de vedere vizual.
8. Creeaza spatii de depozitare ingenioase. In afara de spatiul de sub pat, care trebuie neaparat folosit, iti recomandam sa nu il lasi gol nici pe cel din jurul patului. Creeaza un cadru din mobila in jurul patului si foloseste-l pentru a-ti tine o mare parte din obiecte acolo.

9. Foloseste rafturi si nu omite colturile.
10. Renunta la covor si foloseste carpete pufoase in culori deschise.
11. Podelele inchise la culoare suntprima alegere.
12. Renunta la perdele si foloseste draperii. Ai grija ca intr-un domitor mic acestea sa nu atinga niciodata podelele.
13. Nu aglomera camera. Nu folosi mai mult de 5 elemente de decor.
14. Foloseste doar detalii intr-o singura culoare pentru lenjeria de pat si cuverturi. Niciodata materiale cu imprimeuri.
15. Un domitor mic are nevoie deun pat mare (culmea!) si de o tablie de la capul patului care sa atraga privirea si sa fie mult orientata pe inaltime.
16. Decoreaza un singur perete din camera si lasa-i pe ceilalti liberi.
17. Foloseste lumini puternice si in locul unei lustre clasice un lampadar. Opulenta si efectul wow sunt de folos intr-un domitor mic.
18. Alege piese de mobilier pe picioare inalte. Niciodata un pat bloc pe podea!

Citeste si: Culoarea, instrument de amenajare pentru dormitor.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply