Trucuri de amenajare simple care dau strălucire casei tale, fără efort!

0

Am adunat câteva trucuri de amenajare simple, pe care le poți aplica în funcție de personalitatea și stilul casei tale și care vor da strălucire interiorului fără să fie nevoie să faci un efort important. Sunt soluții foarte simple care vor înnobila casa, vor aduce confort și o atmosferă foarte plăcută.

Adaugă oglinzi – toată lumea știa că oglinzile sporesc lumina din casă, dau aplitudine și sunt un detaliu care aduce strălucire casei, fiind unul dintre cele mai bune și mai simple trucuri de amenajare. Ia în calcul că poți pune oglinzi și pe ușile dulapurilor din dormitor, de exemplu. Vor da amplitudine camerei și vor fi o sursă de inspirație.

trucuri de amenajare simple
Oglinzile sunt mereu bineveinte in dormitor!

Folosește caloriferul ca accent pentru cameră – sunt în fiecare cameră și sunt la vedere. Din acest motiv este bine să le iei în calcul și să le folosești ca accesoriu de accent pentru cameră. Locul va deveni mai plăcut, și vei scapa de ideea că trebuie mascat. Ideea noastră: zugrăvește cu alb trei pereți ai camerei, mai puțin cel pe care se află fereastra și caloriferul. Pe acesta zugrăvește-l într-o nuanță închisă, mată. Poate să fie un verde intens, albastru, sau chiar negru. Efectul va fi major și va da aplitudine camerei. La final, în funcție de culorile de accent din cameră (care pot fi galben, portocaliu sau roșu), vopsește caloriferul exact în această culoare. Adaugă o perdea scurtă, până la nivelul caloriferului într-o nunață asemănătoare cu peretele (verde vaporos, bleau deschis sau gri perlat, strălucitor). Efectul este impresionant!

Accente pentru pereți – utilizează stickere decorative. Sunt extrem de binevenite, schimbă complet decorul și se potrivesc în orice fel de amenajare atâta vreme cât sunt corect alese. Florile abstracte sunt perfecte pentru un decor modern, siluetele se potrivesc în domitor, modelele cu animale merg excelent în camera copiilor.

Accesorii metalice – este spectaculos efectul pe care îl aduc într-o cameră, detaliile metalice. Fie că este vorba despre un abajul sau de un obiect decorativ, metalul, cu strălucirea lui, poate da eleganță și valoare oricărui decor. Obiectele de cupru, cele aurii și cele din bronz sunt detalii inspirate și trucuri de amenajare simple care scot din anonimat o cameră. Ideea noastră: abajururi aurii sau în nuanța cuprului, binevenite în orice stil de amenajare interioară.

Un sistem de acest gen este perfect in hol sau in baie. Va oferi spatiu pentru a pune/agata ceva. Poate fi atasat, sau nu, la retea, astfel incat caldura radiata sa fie mai ampla.

Detaliile pieselor de mobilier – nu este nevoie să cumperi mobilă nouă! Detaliile sunt cele care pot schimba complet fața unor piese de mobilier. Unele dintre acestea pot fi vopsite pentru a primi un suflu nou, iar pentru altele este suficient să schimbi mânerele, feroneria. Efectul este sigur!

Perdele din două materiale diferite – șocant? NU! este o soluție care va avea ca efect împrospătarea întregii camere, va marii spațiul și va face camera să pară mai înaltă. Cum faci asta? Atașează la partea superioară a perdelelor tale un material care să fie în armonie cromatică cu restul camerei, evetual cu un desen cu linii verticale, sau cu flori mari, în cel mult două nuanțe. Una dintre ele trebuie să corespundă perfect cu nunața perdelelor. Acesta trebuie să fie de cel mult un sfert din lungimea totală a perdelelor și să ajungă până la limita superioară a ferestrei, pe care să o depășească foarte puțin (ideal 10-15 centimetri). Din același material fă husa pentru o pernă de decor, o cuvertură sau îmbracă un fotoliu. Camera se va schimba complet, va fi somptuoasă și elegantă cu o investiție nesemnificativă.

Citeste si: Să fie ordine în casă! 10 porunci contra dezordinii

Text: Otilia Ignat/ foto: Unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply