Trei ponturi pentru modenizarea băii

0

Te-ai săturat de gresia gri, faianța galbenă, dulapul negru și oglinda dreptunghiulară din baie? Ți-ar plăcea să ai o chiuvetă mai mare când te speli pe dinți sau pe față? Există o singură soluție: modernizarea băii. O renovare a băii te va ajuta nu doar să beneficiezi de niște obiecte noi și moderne, ci și să obții acel spațiu de relaxare pe care ți-l dorești de ceva timp. Gresia, faianța, hidroizolațiile de calitate, adezivii pentru placare și chiturile de rosturi sunt cele mai importante materiale de construcții folosite la renovarea băii. Prin urmare, lor trebuie să le acorzi o atenție sporită dacă vrei să-ți modernizezi baia. Există însă și alte obiecte sau materiale de construcții care, chiar dacă nu pare, joacă un rol esențial când vine vorba de renovarea băii.

Produsele pentru etanșare și lipire îți „leagă” toată baia

Etanșanții (sau sigilanții) reprezintă niște produse pe care muncitorii care îți vor renova baia le vor folosi la îmbinările din respectiva încăpere (de exemplu, la îmbinările între perete și cabina de duș sau la îmbinările de la montajul căzii de baie). Există etanșanti speciali pentru interior, așa că asigură-te că muncitorii vor alege produsul corect.

Un alt factor care diferențiază etanșanții din magazine este compoziția chimică. Totodată, etanșanții ar trebui aleși și în funcție de materiale care vor fi îmbinate, precum și de agresiunile  cu care se vor confrunta materialele în cauză. Ar fi bine să știi și că etanșanții se aplică doar cu anumite instrumente speciale, precum pistoalele pentru silicon și spumă poliuretanică.

Plăcile Aquapanel, soluția ideală pentru o renovare ieftină

În cazul nu ești dispus să cheltuiești foarte mulți bani cu renovarea băii, atunci ar fi indicat să le recomanzi muncitorilor să folosească, acolo unde se poate, plăcile Aquapanel de interior. Aceste plăci, incombustibile, rezistente la impact și la apă, sunt fabricate din ciment și înlocuiesc cu succes materiale tradiționale de zidărie folosite la îndreptarea sau la construirea de la zero a pereților.

Totodată, plăcile Aquapanel de interior au marele avantaj că se pot modela foarte ușor și, astfel, muncitorii care îți renovează baia pot să creeze niște structuri extrem de interesante din vedere al aspectului. Mai mult, plăcile Aquanel de interior pot fi utilizate și la construcția unei măști pentru cadă.

Miza pe iluminat

Baia ta  poate deveni spațiul ideal de relaxare din locuința ta doar dacă alegi corpurile de iluminat potrivite. Este important atât să ai suficientă lumină în baie, cât și ca toate corpurile de iluminat să fie poziționate acolo unde trebuie. O sugestie ar fi să te folosești de avantajele obiectelor moderne de iluminat cu becuri cu LED și, de asemenea, să le exploatezi la maximum funcționalitatea.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply