Trei lucruri pe care sa nu le ignori daca vrei sa-ti faci o casa

0

Te pregatesti sa-ti ridici o casa la curte? Descopera trei lucruri pe care trebuie sa nu le ignori daca vrei sa ai o locuinta solida, eficienta energetic si amenajata cu stil.

Apeleaza o firma profesionista de proiectari de case

Proiectul locuintei este extrem de important si daca vrei ca lucrurile sa iasa exact asa cum iti doresti, este necesar sa apelezi la o firma profesionista care ofera servicii de proiectare de case. O firma profesionista de proiectari de case are angajati arhitecti care iti vor transpune in realitate cat mai multe dintre asteptarile tale in legatura cu noua locuinta. De asemenea, o firma profesionista de proiectari de case te va pune in legatura, daca vei vrea, si cu specialisti in design interior sau cu experti in peiasagistica, pentru amenajarea locuintei la interior si la exterior, precum si a curtii. Tine cont ca, daca iti doresti o casa frumoasa, in care sa locuiesti foarte multi ani de acum inainte, trebuie sa apelezi la cei mai buni proiectanti, arhitecti, constructori, peisagistici si responsabili cu designul interior disponibili pe piata. Bineinteles, conteaza foarte mult si bugetul pe care il ai la dispozitie.

Termoizoleaza-ti locuinta

Termoizolarea locuintei este o etapa obligatorie in procesul de constructie al casei tale, daca vrei un camin calduros iarna si racoros pe timp de iarna. Chiar daca termoizolarea locuintei presupune o investitie semnificativa, care poate sa depaseasca lejer 10.000 de euro, in cele din urma o sa-ti recuperezi banii, deoarece vei avea niste costuri lunare cu utilitatile foarte mici.

Inainte sa discuti cu o firma care sa-ti termoizoleze casa, ar fi bine sa stii ca locuinta pierde caldura prin ferestre, prin horn, prin podea, prin pereti si prin acoperis, asa ca lucrarile ar fi indicat sa vizeze intregul imobil, nu doar anumite parti.

Nu face rabat nici in ceea ce priveste muncitorii si nici la materiale. Specialistii in contructii sunt de parere ca vata minerala reprezinta unul dintre cele mai bune materiale pentru termoizolarea unei case. Vata minerala (bazaltica si de sticla) se aplica atat in interiorul unei case, cat la exteriorul peretilor.

Ai grija la mobila

Mobila este una dintre cele mai importante elemente cand vine vorba de amenajarea locuintei tale. O varianta optima ar fi sa combini obiectele de mobilier la comanda cu piesele pe care le poti cumpara direct dintr-un magazin specializat. Cand o sa-ti amenajezi camerele, cel mai bine ar fi sa te gandesti, mai intai, la corpurile mari pe care le doresti in fiecare incapere. Incepe cu livingul, deoarece este centrul de greutate din casa si are rolul de a „lega” toate camerele din locuinta. Documenteaza-te putin pe Internet si, mai mult ca sigur, vei gasi foarte multe idei de livinguri moderne online, care te vor inspira pentru amenajarea sufrageriei tale.

 

Citeste si:

 

sursa Agentia Digital Work Force
sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply