Trei bucatarii romanesti si povestile lor

0
bucatarii romanestiFoto: Bogdan Popescu

Mobilierul din zona bucătăriei este realizat la comandă, iar aici sunt ascunse frigiderul, maşina de spălat vase şi centrala termică.

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica.

Proprietara a avut încă de la început un concept pe care l-a urmat până la capăt, un stil dar şi un buget bine stabilite, aşa că de la stadiul de gri şi până la cheie procesul de amenajare a întregului apartament a durat doar trei săptămâni: „Înainte de a ne apuca de proiect am fixat un buget în care să ne încadrăm. Am reuşit să nu îl depăşim deoarece am avut un plan foarte bine pus la punct, pe care l-am respectat, şi datorită faptului că m-am ocupat personal de şantier.”

bucatarii romanesti1Foto: Iulian Iacob

Bucătăria, despre ca vom vorbi în continuare, are un design nordic și este o bună sursă de inspirație pentru cei care doresc să își amenajeze așa ceva acasă.

În urma noii împărțiri a spaţiului, holul de la intrare, bucătăria deschisă şi zona de living comunică între ele, ultimele două fiind delimitate prin zona de dining/bar: „Deşi opţiunea de a folosi un bar nu este una dintre preferatele mele, spaţiul ne-a impus cumva această soluţie. Am vrut ca bucătăria să fie cea mai colorată cameră; de obicei există acea tendinţă să o faci corectă, funcţională şi mai puţin… amuzantă, aşa că noi am încercat să facem din această zonă una de interes.”

Citeste si: Solutii de amenajare pentru bucataria mica.

Blatul de lemn natur de la Hornbach se îmbină grozav cu mobilierul de culoare vernil, făcut pe comandă. Designul nordic se îmbină cu elemente tradiţionale româneşti (ia bărbătească înrămată, strachinile), rezultând un spaţiu original, eclectic, armonios.

bucatarii romanesti2Foto: Nicoleta Grigore

Nico şi Dan sunt cei doi fericiţi chiriaşi ai unui apartament puţin mai special, care nouă ne-a dat acea doză de optimism necesară ca gura de cafea dimineaţa. Este un apartament ce se desfăşoară pe un etaj întreg al unei case vechi cu trei niveluri, o fostă grădiniţă construită prin 1930, şi care ne-a cucerit iremediabil datorită parchetului, albului dominant şi ferestrelor mari cu tâmplăria veche ce lasă lumina să inunde întregul spaţiu.

Citeste si: Duplex luminos si vesel.

Mobilierul din bucătărie a trecut şi el prin transformări cromatice: a fost şmirgheluit, apoi vopsit de câteva ori, până ce Nico ajuns la turcoazul care se potriveşte atât de bine cu linoleumul alb-negru. Linoleumul a fost soluţia cea mai ieftină pe care cei doi au găsit-o atunci când au vrut să acopere gresia deja existentă, deloc pe placul lor.

Articole publicate in revista Casa si gradina.
Producție: Alina Borcea.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply