Treburi gospodărești pe care trebuie să le faci doar o dată pe an

0

În timp ce unele persoane fac curățenie prea rar, altele irosesc timpul prea des cu anumite lucruri pe care ar trebui să le facem doar o dată pe an. Astăzi ți-am pregătit o listă de treburi gospodărești cu care nu ar trebui să îți bați capul atât de des precum crezi.

Curățarea jgheaburilor

Dacă locuiești la curte, ai din start mai multe lucruri de făcut, deci alocă-ți mai mult timp activităților mai plăcute, precum grădinăritul. Momentul ideal pentru curățarea jgheaburilor este la finalul toamnei, când acestea sunt pline de frunze uscate. În cazul în care ai brazi lângă casă, e posibil să fie nevoie să le cureți mai des, din cauza acelor care cad constant.

Șemineul și coșul de fum

Acestea ar trebui curățate foarte bine după ce a trecut iarna. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, șterge interiorul șemineului cu un amestec de apă și oțet, în care poți adăuga și câteva picături de ulei esențial.

Mobila de grădină

Mobila de grădină ar trebui curățată la finalul toamnei, apoi depozitată în interior sau acoperită. Bineînțeles, dacă scaunele au tapiserie, aceasta ar trebui curățată mai des. Stropește-le cu bicarbonat de sodiu, iar după 10 minute curăță-le cu aspiratorul.

Citește și: 3 idei neconvenționale pentru mobila de grădină din lemn

Cămara

Cel mai bun moment pentru a curăța cămara este finalul lunii octombrie. Scoate toate alimentele din ea, verifică dacă există ceva expirat, apoi spală suprafețele și șterge-le cu o cârpă uscată. La final, reorganizează cămara astfel încât să îți fie mai ușor să găsești lucrurile de care ai nevoie.

Garajul și podul

Pentru început, încearcă să renuunți la cât mai multe din lucrurile de care nu ai de fapt nevoie – să recunoaștem, mulți dintre noi folosim chiar și garajul ca spațiu de depozitare! Apoi, verifică dacă ai probleme cu umezeala sau cu insectele, aspiră bine și reorganizează obiectele.

Curățenie în spatele electrocasnicelor

Aragazul, frigiderul, mașina de spălat și alte elestrocaniscele mari ar trebui date la o parte o dată pe an, iar spațiul de sub ele și din spatele lor curățat bine.

Împrospătarea pereților

Spală pereții pentru a îndepărta urme de degete sau murdărie, iar dacă e nevoie revopsește părțile de perete unde vopseaua s-a mai șters.

 

Citește și: Cele mai comune trucuri de curățenie care nu sunt de fapt bune

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply