Cele mai comune trucuri de curățenie care nu sunt de fapt bune

0

Curățenia este o activitate pe care toți suntem nevoiți să o facem, chiar dacă am prefera să ne ocupăm cu orice altceva. De aceea, apelăm adesea la așa-numitele „trucuri de curățenie”, care promit să fie mai eficiente și să ne ajute să economisim timp. Însă chiar dacă unele sunt cu adevărat utile, există și unele sfaturi care fac mai mult rău decât bine.

Iată care sunt cele mai comune trucuri de curățenie care nu sunt de fapt bune și la care ar trebui să renunți.

Dezinfectează bureții în cuptorul cu microunde

Acest truc de curățenie circulă pe Internet de foarte mult timp, deși a fost dovedit că nu este deloc unul bun și sănătos. Problema este că trucul pur și simplu nu funcționează, iar bacteriile încă pot fi găsite pe bureți. Cercetătorii recomandă înlocuirea sa în fiecare săptămână pentru a-ți proteja sănătatea.

Curăță monitorul cu soluție de geamuri și oglinzi

Soluțiile de curățat geamuri și oglinzi conțin chimicale dure care pot deteriora monitorul computerului. Acesta poate deveni gălbui, iar cu timpul se poate chiar crăpa! Cele mai bune moduri de a curăța monitorul sunt cu ajutorul soluțiilor speciale pentru această suprafață sau cu o soluție din apă și oțet (1:1).

Înmoaie hainele în apă sărată pentru a-și păstra culorile

Acest sfat poate fi chiar periculos pentru îmbrăcăminte, pentru că sarea poate face culorile să iasă și mai mult, pătând alte haine.

Șterge geamurile cu ziare

Folosirea ziarelor drept cârpe poate părea o soluție ecologică, însă geamurile pot avea de suferit. Nu doar că textura hârtiei este aspră, dar cerneala ar putea păta suprafața.

Lustruiște mobila din lemn cu ulei de măsline și lămâie

Acest truc de curățenie este foarte popular, dar nu ar trebui să îl încerci. Uleiul de măsline va lăsa reziduuri lipicioase care prind praful și murdăria, deci mobila se va murdări mai repede și va fi mai dificil de curățat.

Vinul alb scoate petele de vin roșu

Utilizarea vinului alb pentru a curăța o pată va lăsa în urmă granule de zahăr, care se vor carameliza în cele din urmă, pentru a crea și mai multe pete.

Dacă hainele sunt prea murdare, folosește mai mult detergent

În loc să spele hainele mai bine, prea mult detergent poate lăsa urme pe haine, scoate culoarea din haine și poate lăsa un miros neplăcut în mașina de spălat rufe. Dacă ai haine prea murdare, spală-le de două ori, cu cantitatea normală de detergent.

 

Citește și:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply