Cum cureți corect produsele de curățenie?

0

Atunci când facem curățenie în casă ne concentrăm pe podele, geamuri, mobilă etc, dar deseori uităm un lucru important: produsele de curățenie! Acestea trebuie curățate și dezinfectate la fel de bine, pentru că se umplu de mizerie și bacterii.

Curățând produsele de curățenie după fiecare utilizare, vei obține rezultate mai bune și vei crește durata de viață a consumabilelor. Iată ce ai de făcut.

Cum cureți mătura

Pentru a scăpa de surplusul de mizerie, bate mătura de un perete sau ține-o în mână și lovește-o cu coada unei alte mături sau cu cea a mopului. Apoi, lasă mătura la înmuiat timp de o oră în apă și detergent de vase.

Cum cureți mopul

Pentru început, clătește mopul cât de bine poți, pentru a elimina murdăria și resturile mai mari. Apoi, lasă mopul la înmuiat cel puțin o oră într-un amestec de apă și oțet. O altă variantă este să îl speli la mașina de spălat – îți recomandăm să îl bagi într-o față de pernă, pentru a nu lovi cuva.

Cum cureți aspiratorul

Aspiratorul cu recipient ar trebui curățat după fiecare utilizare, pentru a preveni infectațiile de microbi și mirosurile neplăcute. După ce verși mizeria, spală recipientul cu apă și detergent lichid.

Aspiratoarele cu saci se golesc după fiecare utilizare sau atunci când sacul s-a umplut. Apoi, șterge interiorul cu o cârpă.

Filtrul trebuie de asemenea curățat în mod regulat. Trece-l prin apă caldă o dată la 2 luni și lasă-l să se usuce bine înainte de a-l pune înapoi în aspirator.

Cum cureți periile, bureții, lavetele și cârpele

Încearcă să aduni cât de bine poți părul și resturile de murdărie de pe ele. Apoi, lasă-le la înmuiat timp de o oră într-o soluție din apă și dezinfectant. Lavetele și cârpele se pot spăla la mașina de spălat.

 

Citește și:

 

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply