Sfaturi comode pentru intretinerea curateniei in casa

0

 

Curatenia si intretinerea curateniei in casa nu este o traba usoara. Ba chiar din contra. A lasa lucrurile in voie, putin timp, este tot una cu a le scapa complet de sub control, iar rezultatul este dramatic. Pe de alta parte intr-o casa care este curata tot timpul nu exista magie, ci responsabilitate si organizare. In casele curate se aplica politica: intretinerea curateniei.

In cazul in care astazi te decizi sa faci curat in casa, nu te apuca sa realizezi totul intr-o singura zi. Doar cand te gandesti la cat vei avea de munca, o sa fii tentat sa renunti. Incepe cu o singura camera si apoi pe rand fa-le pe toate.

♥ Dupa ce termini, intretinerea curateniei este cheia succesului. Doar cateva minute petrecute zilnic adunand tot ceea ce nu este pus in ordine te vor scuti de ceva ce poate deveni coplesitor.
♥ Incearca sa nu ai foarte multe obiecte decorative in casa. Acestea aduna praful si sunt foarte greu de intretinut. Este important pentru intretinerea curateniei.
♥ Tine in balcon cateva cutii pe care sa notezi “De dat”, “De reciclat”, “De aruncat” si din cand in cand vezi ce mai trebuie depozitat in acestea.
♥ Chiar daca iti plac magnetii de pe frigider, evita sa aduni o multime. In caz contrar in mintea ta va fi haos din cauza obiectelor ingramadite si exact asa va fi si in casa ta. Nici nu banuiesti cat de mult pot influenta micile amintiri.
♥ In privinta prafului, nu trebuie sa iei de fiecare data o carpa si o solutie speciala, asta o poti face saptamanal. In schimb, cumpara un pamatuf special si o data la doua zile sterge cu acesta. Iti va lua doar 5 minute maximum sa cureti intreaga casa. Bineinteles, daca nu te opresti sa te uiti la televizor dupa ce stergi cate un corp de mobilier.
♥ De asemenea, sa bagi aspiratorul zilnic este extrem de enervant si obositor, insa poti da o data la doua trei zile cu matura. Ai grija sa o faci inainte sa stergi praful.
♥ Daca o faci apoi, muncesti inutil pentru ca in timp ce maturi praful se va depune la loc.
♥ Un truc bun este sa nu te duci niciodata dintr-un loc in altul al casei cu mana goala. Mereu este ceva de dus la locul lui, mereu este cea care nu sta unde trebuie.
♥ In plus acorda-ti 15 minute in fiecare pentru a curata la baie, si pentru a trece in viteza prin bucatarie pentru a pune lucrurile la loc.

In rest totul este in cea mai buna regula si merge de la sine!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply