TOP 7 lucruri pentru casă și grădină pe care trebuie neapărat să le ai

0

Toolman@Casa-gradinaFiecare persoană trebuie să dețină șapte lucruri foarte utile pentru casă și grădină, menite să-i ușureze munca și să transforme treburile de zi cu zi în activități lejere și foarte plăcute.

Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi uneltele pentru grădină:

  1. Achiziționează uneltele specifice muncii pe care o depui. Dacă „improvizezi” și folosești unele nepotrivite, munca va deveni o corvoadă.
  2. Alege uneltele și echipamentele de calitate, în detrimentul celor ieftine. Dacă investești în calitate, le vei putea folosi și peste zece ani.
  3. Cumpără în special unelte și echipamente din oțel inoxidabil sau din oțel cu fibră de carbon. Rezistența lor este mult mai mare decât în cazul echipamentelor confecționate din materiale ieftine.

Care sunt principalele unelte de care nevoie pentru casă și grădină

Pe piață există sute de unelte și echipamente de care ai putea avea nevoie la un moment dat pentru casa și grădina ta, însă câteva dintre ele sunt esențiale și pot constitui un punct de pornire pentru a-ți transforma spațiul din jurul casei într-un colț de rai:

1 O mașină de tuns iarba

O mașină de tuns iarba este indispensabilă pentru persoanele care își doresc un gazon îngrijit. În lipsa unui astfel de utilaj, tunderea ierbii poate dura, cu o coasă, până la trei sau patru zile, în funcție de suprafața gazonului. Daca vrei să cumperi o astfel de mașină, trebuie să ții cont de mărimea suprafeței pentru care o vei folosi. Pentru spații mari, poți alege un astfel de tractor de tuns iarba, iar pentru spații mai mici, o mașină de tuns iarba este suficientă.

2 O cazma

Banala cazma reprezintă una dintre cele mai utile unelte de care ai nevoie pentru grădina ta. Atunci când cumperi o cazma, trebuie să te asiguri că are o lamă solidă, dintr-un aliaj rezistent, că mânerul este confortabil, iar marginea de sus a lamei este netedă pentru a o putea apăsa cu piciorul, după cum ne sfătuiesc și cei de la yardandgardenguru.

3 O greblă

O altă unealtă obișnuită, dar foarte utilă este grebla. Folosită pentru curățarea solului de frunze uscate sau putrezite, dar și pentru îndepărtarea gunoiului, grebla este foarte utilă pentru îngrijirea solului și pregătirea sa pentru diferite lucrări. Greblele au multe dimensiuni, însă tu trebuie să alegi una potrivită mărimii spațiului de grădină pe care îl deții și tipurilor specifice de activitate la care o vei folosi. Spre exemplu, greblele mici, de mână, sunt foarte utile pentru a curăța terenul dintre plantele apropiate.

4 Două foarfeci de grădină

Există două tipuri de foarfeci de grădină: cele cu lame by-pass, care sunt folosite pentru a face tăieturi curate pe lemn viu, și foarfeci cu lame nicovală, care sunt utile pentru tăierea crengilor uscate. Cei mai mulți grădinari dețin ambele tipuri de foarfeci.

5 Un furtun de calitate

Atunci când cumperi un furtun de grădină, trebuie să ții cont de câțiva factori, precum numărul straturilor și materialul din care este fabricat, dar și de grosimea acestuia. Un furtun ieftin și de proastă calitate se va rupe cu ușurință, mai ales dacă este expus la soare în timpul verii sau la temperaturi sub zero grade Celsius în sezonul rece.

6 O roabă

Daca vrei să cumperi o roabă, gândește-te la forța ta fizică. Nu cumpăra una pe care să nu o poți ridica atunci când este plină, deoarece va fi prea mare pentru nevoile tale și va ocupa mai mult spațiu în garajul cu scule.

7 Un generator de curent

Lucrările de amploare pe care le-ai putea desfășura în această primăvară, la vară sau în timpul lunilor de toamnă impun utilizarea unui generator de curent cu motor diesel. Generatoarele pe motorină sunt foarte performante și asigură un raport ideal eficiență-cost.

Foto: hepta.ro  

Articol realizat împreună cu toolman.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply