Terenul de sub casă. Detaliile care contează

0

Dacă vrei casă pe pâmânt primul pas este terenul de sub casă. Realizarea acestui obiectiv impune luarea în calcul a unor aspecte esențiale. Terenul de sub casă este definitoriu pentru casa ta!

??????????

Sunt câteva elemente pe care trebuie să le verifici când cumperi terenul de sub casă. Pentru că beneficiile să fie maxime, pentru a nu omite detaliile care contează am făcut o lista cu elementele pe care trebuie să le verifici când cumperi un teren. Terenul de sub casă trebuie să fie în intravilan. Nu spune nimeni că nu-ți poți face casă în câmp, dar este puțin mai complicat pentru că o zonă intravilană implică căi de acces și utilități.

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a porni căutările este să-ți stabilești un buget, în functe de scopul pe care îl urmărești. Pentru un teren de casă prețul este stabilit pe metru pătrat și variază mult de la o zonă la altă. Uneori diferențele de preț sunt inexplicabile, alteori depind de facilitățile de care dispune terenul (apa, canalizare, line electrică – toate elemente pe care trebuie sa le iei oricum în calcul).

Suprafața d eteren necesară se stabilește și în funcție de preț și loc, dar trebuie să corespundă și planurilor tale legate d eproiectul efectiv al casei. În plus terenul de sub casă are anumite valori minime, care sunt stabilite prin lege. În plus trebuie să existe o anume distanță între casa ta (viitoarea ta casă) și imobilele din jur. Distanța aceasta se ia în calcul numai dacă există construcții, primul care ridică o casă într-o viitoare zonă rezidențiale fiind scutit de unele obligații.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

În momentul în care îți stabilești bugetul, nu trebuie să iei în considerare doar costurile de achiziție ci și alte cheltuieli aferente, cum ar fi impozitele, costul de construcție și comisioanele, în cazul în care îl cumperi prin intermediul unui agent imobiliar.

Unele din detaliile pe care trebuie să le verifici când cumperi terenul de sub casă nu le poți face decât cu ajutorul unui specialist, iar pentru asta ai nevoie de un buget suplimentar. Nu te bază doar pe specialist și pe firmele de imobiliare, deși și acestea au rolul lor. Caută singur terenuri. Ai foarte multe șanse să găsești ceea ce cauți singur și scapi de costurile suplimentare pentru intermediari.

Este foarte bine să verifici, când cumperi un teren, inclusiv licitații guvernamentale. De regulă aici terenurile sunt ieftine dar pot fi implicați în diferite complicații financiare.

Investește în terenuri agricole la limită marilor orașe. Mai devreme sau mai târziu vor intră în spațiul intravilan și prețul lor explodează!

Citeste si: Casa mică de la țară. De la vise la realitate

Esențial și obligatoriu de verificat când cumperi terenul de sub casă este titlul de proprietate al terenului și este obligatoriu să te asiguri că totul este limpede și clar, fără nici un dubiu. Cadastrul, intabularea și documenle de tranzacție trebuie să fie limpezi, clare, frăr nici un dubiu.

Un studiu geologic poate să fie o investiție mai mult decât benefică atunci când cumperi terenul de sub casă, pentru că una este dacă pânza freatică este la un metru adâncime sau la 10! În fonc terenul de sub casă este temelia casei tale!

Tot pe lista cu detalii pe care trebuie să le verifici se află și vecinii, marginile terenului și valoarea impozitelor pentru respectivă zonă. Nu uită să verifici când cumperi un teren și dacă poți obține autorizație de construcție și care sunt costurile acesteia. Aceste date sunt stabilite de fiecare primărie în parte și variază mult de la o regiune la alta.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply