Tapetul, ideal intr-o camera mica. Lectie de stil

0

Tapetul este ideal într-o cameră mică, și asta în ciuda impresiei că tapetul este ideal doar pentru camerele mari. Tapetul este unul din cele mai simple, mai practice și mai actuale soluții pentru amenajările interioare. Se poate spune că tapetul, prin versatilitatea sa, prin variatele desene și culoari în care poate fi realizat este o soluție mereu la modă, o abordare care nu se demodează niciodată.

Citeste si: Tapet floral sau tapet cu dungi?

Catalogat pe nedrepăt ca fiind un element tipic pentru un decor clasic, tapetul este ideal într-o cameră mică (dar nu numai). abordam această soluție și demontam mitul conform căruia tapetul nu poate fi aplicat decât în camerele mari. Mai mult chiar tapetul este ideal într-o cameră mică mai ales dacă are detalii cromatice dramatice, culori tari și desene impresionante. În felul acesta delimitează spațiul, personalizează camera și dă amplitudine spațiului.  Argumentăm toate acestea mai jos!

tapetul ideal

Se poate spune că pentru fiecare cameră există un model ideal de tapet, iar alegerea lui trebuie făcută în funcție de destinația camerei și de piesele de mobilier. tapetul este ideal într-o cameră mică pentru că aduce un strop de originalitate și personalitate camerei, poate transformă optic încăperea, și o poate face să pară mai înaltă sau mai mare. Regula spune că dacă vei îmbrăca toți pereții unei camere mici cu tapet acesta trebuie ales în culori deschise, dulci, luminoase cu model mic și detalii cu tentă metalică pentru a lărgi vizual camera.

tapetul ideal

Citeste si: Baie actuala si moderna

Dacă vrei un tapet cu modele mari, culori intense atunci poți aplica tapet, într-o cameră mică, doar pe unul din pereții acestei camere, cel mai bine pe care opus ferestrei. Efectul dramatic lărgește spațiul și modifică geometria camerei. Poți alege un tapet cu modele mari, cu fond închis la culoare, dungi și pete de culoare tari. Toate acestea fac spațiul mai aerisit și mai primitor. Această soluție este completată de zugrăvirea celorlalți pereți în culori deschise (crem, roz, alb sau galben).

tapetul ideal

În spațiile mici, deci implicit într-o cameră mică este recomandat și tapetul lucios sau cu reflexe metalice fie pe toți pereții, fie doar pe unul au doi dintre aceștia, ori –  ca o soluție extrem de practică, până la jumătatea peretelui, de fiecare dată oferind iluzia de spațiu larg.

tapetul ideal

Citeste si: Aproape totul despre tapet

Un perete decorat cu un tapet imprimat nu necesită și alte docoratiuni. Dacă totuși o faci foloseste doar imagini cat mai monocrome, rame albe sau negre – în funcție de culoarea dominantă a tapetului.  iar ceilalți să fie îmbrăcați în tapet deschis la culoare sau văruiți în crem, roz, alb sau galben.

Sursa foto:pixabay.com/pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply