Strictul necesar pentru dormitor

0

Strictul necesar pentru dormitor (3)Ce înseamnă strictul necesar pentru dormitor? Înseamna că vei avea o cameră de dormit plăcută şi liberă, cu tot ceea ce este necesar acestei incăperi şi celor ce o folosesc. Mobilarea domitorului nu trebuie să fie o operaţiune dificilă sau costisitoare.

Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

Strictul necesar pentru dormitor înseamnă alocarea unui buget care  să nu depăşească 1500-2000 de lei, incluzând aici doar piesele de mobilier, fara saltea şi fără elementele de decoraţiune interioară. Ideea de la care plecăm este aceea de a asigura strictul necesar pentru domitor, ceea ce înseamnă pat, un corp de şifonier, nouă noptiere şi o comodă. În calculul nostru intra şi un fotoliu mic.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Strictul necesar pentru dormitor (1)Elementul central este, fără îndoială, patul, care datorită dimensiunilor domină în întreaga încăpere, fapt pentru care el va influenţa în mod decisiv atmosfera din dormitorul tău. Alege un pat pe măsura dimensiunilor camerei. Cu cât este mai simplu cu atat este mai bine, pentru că poţi amenaja camera după gustul şi dorinţa ta. Ceea ce trebuie ales cu maximă atentenţie este salteaua pentru pat, pentru că de calitatea ei depinde calitatea nopţilor tale.

O importanţă deosebită în amenajarea acestei camere o are, desigur, şi dulapul (sau dulapurile) pentru haine. Cei mai mulţi preferă, desigur, corpurile clasice, închise, ce asigură intimitatea spaţiului, dar unii optează şi pentru produsele cu geamuri, uşi transparente sau pur şi simplu pentru rafturile montate pe perete, mascate sau nu de o perdea.

Citeste si: Lenjerie de pat

Povestea spaţiilor de depozitare este departe de a se termina cu dulapul pentru haine, iar pe lista cu strictul necesar pentru dormitor poate intra şi o comodă pentru haine marunte şi lenjerie. Nu face greşeala de a face depozit de lenjerie. Ocupa spaţiu inutil. Cel puţin două seturi, ideal trei sunt suficiente. Vei câştiga spaţiu important şi vei avea mereu lenjerie nouă. Preţurile lor îţi permit să le schimbi la fiecare doi-trei ani.

Strictul necesar pentru dormitor (5)Strictul necesar pentru dormitor trebuie să includă şi piese de mobilier pentru a depozita obiectele personale. Acesta este motivul pentru care cea din urmă categorie optează adesea şi pentru una sau două noptiere, pentru a veni în “completarea” patului. Dacă vrei totuşi să eviţi aglomerarea spaţiului tău de relaxare, o simplă măsuţă aşezată lângă pat poate îndeplini cu succes toate atributele unei noptiere. Deosebit de utile se pot dovedi şi cutiile în diverse formate, potrivite pentru a “ascunde” lucrurile pe care nu vrei să le laşi în vizorul curioşilor.

Citeste si: Ce probleme de sanatate poate cauza un pat nepotrivit?

Pentru a da personalitate dormitorului tău, nu trebuie să uiţi că pe lista obiectelor care reprezintă strictul necesar pentru dormitor intră şi accesoriile (pături, cearşafuri, perdele, covoraşe etc.). De multe ori, acestea sunt piesele care fac diferenţa între o cameră plictisitoare şi una plină de viaţă.

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply