Strategie practica pentru decorare in stil modern

0

stil modern

Afla care sunt pasii care pot alcatui o strategie practica pentru decorare in stil modern. Stil modern inseamna un decor simplificat, rafinat, ordonat, linii curate, geometrii simple si materiale simple corect alese.

Pe de alta parte ceea ce numim stil modern are un caracter generic. ca principiu de baza este opus clasicului si traditionalului, iar stilul modern poate fi unul extrem care seamana a minimalism, sau unul comod si colorat, care duce spre stilul scandinav de amenajare interioara.

Iata mai jos cateva elemente caracteristice, usor de implementat ca parte intr-o strategie practica pentru un decor in stil modern.

1. Foloseste chibzuit spatiul. Un decor in stil modern este unul in mod exceptional funtional. Detaliile de decor sunt mai putin importante decat functionalitatea pieselor si a ansamblului din care acestea fac parte. Mai mult functia fiecarei piese este esential pentru un ansamblu, iar ansamblul mai important decat oricare din piesele lui in sine.
2. Forme geometrice simple. Estetica “masinista” conduce catre eliminarea detaliilor inutile, astfel ca formele geometrice simple (unghiurile drepte si suprafetele plane) sunt preferate in favoarea celor complexe.
3. Lipsa ornamentelor. “Less is more” (Mai putin inseamna mai mult), este motto pentru modernism si ramane pana in prezent esenta acestui stil. Se remarca faptul ca simplitatea si claritatea conduc catre un design de calitate, fara a fi nevoie de ornamente inutile.
4. Materiale. Printre materialele cele mai indragite de modernisti se numara sticla, betonul, piatra naturala sau profilele metalice. Indiferent de materialele alese, se mizeaza inainte de orice pe functionalitate si culori cat mai apropiate de culorile naturale.
5 O confirmare a calitatii pentru decorare in stil modern ale acestor obiecte este faptul ca ele au dainuit in timp, in ciuda multor “aparitii” contemporane si sunt mereu una dintre cele mai bune alegeri pentru amenajare interioara, mai ales in spatiile extrem de restranse ale apartamentelor noastre, tocmai prin functionalitatea pefecta pe care o amenajare in stil modern o aduce.

Trucuri utile pentru o casa decorata in stil personal
Gradina in stil rustic. Cum o amenajezi

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply